Proiectul muzical denumit MUSEcology are ca punct comun cvartetul român Muse Quartet, format din două viori, o violă și un violoncel. Cele patru fete vor cânta, în premieră națională, cu alte trei proiecte muzicale în același spectacol. Astfel, îi vor acompania pe cei de la trupa byron, pe Lucia și pe Silent Strike, într-un concert special. Evenimentul are loc luni, 25 iunie, în curtea Muzeului de Artă, în cadrul Jazz in the Park.

Muzica clasică va face legătura, pe rând, între proiectele de rock alternativ, pop și electro. Liantul dintre acestea va fi acompaniamentul clasic realizat de Muse Quartet. Timp de două ore, artiștii vor începe o călătorie prin toate cele patru genuri muzicale abordate, drum pe care publicul îl va face în premieră la Cluj-Napoca.

Cu toate că nu sunt recunoscute pe stradă, membrele cvartetului bucureștean nu sunt străine de colaborări cu proiecte consacrate, din alt gen muzical. Fetele au în portofoliu cântări alături de cele trei nume ce vor urca pe scena din curtea muzeului, dar și de CTC, Alexandra Ușurelu sau chiar Akua Naru. Muse Quartet activează cu aproximativ zece artiști simultan, lucru care aduce la suprafață flexibilitatea membrelor ce-l formează. Aceasta ar fi, însă, prima apariție alături de byron, Lucia și Silent Strike sub același concept.

„Complexitatea instrumentelor clasice ne oferă posibilitatea de a ne adapta la diferite stiluri, însă pentru noi, concertul acesta este un maraton de intensitate emoțională. Timpul nu ne presează, suntem obisnuite să cântam foarte multe ore. Din punct de vedere muzical, vom cânta piesele cu cel mai mare impact de la fiecare artist”, a declarat pentru evenimentar.ro Maria Colțatu, una din membrele Muse Quartet.

Muse Quartet, format după un concert în stradă

Din Muse Quartet fac parte: Alina Horez (vioara I), Nicoleta Petre (vioara II), Maria Colțatu (violă) și Corina Ciuplea (violoncel). Formarea sa a fost făcută prin fuziunea Mariei și Corinei, care cântă împreună dinainte de 2010, cu celelalte componente: Alina și Nicoleta. Începutul lor ca și colege de trupă a fost destul de interesant. Cele două s-au hotărât să cânte pe stradă în Brașov, prestația lor a fost primită cu mult entuziasm de trecători. Publicul prezent a reacționat surprinzător la muzica fetelor, iar ele au rămas impresionate de bucuria și bunădispoziția pe care le-au adus. Acesta a fost, practic, imboldul de a merge mai departe, iar Muse Quartet s-a născut odată cu venirea în trupă a celorlalte două fete: violonistele Alina și Nicoleta. Cât despre colaborările pe care le au, fetele spun că ele își aleg „colegii” de scenă dintre artiștii pe care îi ascultă și ale căror fane sunt. „Am pornit proiectul Muse Quartet tocmai din dorința de a cânta muzica pe care o ascultăm fiecare acasă”, a dezvăluit violista Muse Quartet.

MUSEcology completează seria concertelor de la Muzeul de Artă, din cadrul Jazz in the Park. Aici vor avea loc șase concerte cu nume mari, ca și Alfa Mist, Sona Jopardeh, Richard Bona Group, Soweto Kinch sau Nik Bartsch’s Ronin.

Biletele la concertul MUSEcology costă 70 de lei.  Se pot cumpăra și abonamente, care asigură accesul atât la cele șase concerte de la Muzeul de Artă, cât și la gala de deschidere, de la Opera Maghiară, unde vor concerta continuatorii proiectului Buena Vista Social Club, Juan de Marcos Afro-Cuban All Stars. Biletele și abonamentele se pot cumpăra de pe site-ul Jazz in the Park și din rețelele Eventim, Bilete.ro și Biletmaster.