Connect with us

Film

Cinema „Victoria” se închide o lună. În hol va fi deschisă o cafenea

Published

on

O cafenea nouă va fi deschisă în holul cinematografului Victoria din Cluj-Napoca. Lucrările de renovare a spațiului vor dura o lună, timp în care cinematograful va fi închis.

Holul cinematografului „Victoria” va fi transformat într-o cafenea, spațiul devenind mai primitor pentru publicul cinefil și nu numai. Lucrările de de renovare vor afecta și programul cinematografului. Astfel, timp de o lună, din 2 iulie și până în 2 august, cinemaul va fi închis. În momentul de față, în hol este amenajat un bar, unde cei interesați pot găsi băuturi răcoritoare, bere, cafea sau popcorn.

Ultimele lucrări de renovare la cinema „Victoria” s-au făcut în primăvara anului 2011, atunci când spațiul a fost preluat de Asociația Victoria Film, înființată de organizatorii TIFF și Comedy Cluj. Contractul de asociere între fostul proprietar – Primăria clujeană – și asociație a fost pe zece ani. La preluare, s-au anunțat investiții de 600.000 de lei, făcute pe parcursul a trei ani. Urmau să se facă lucrări de renovare a holului, de schimbare a centralei termice, de achiziții a unui aparat de proiecții de tehnică digitală și de înlocuire a scaunelor de la balcon. Acestea au fost, însă, întârziate, în parte. Înainte de deschiderea din 2011 s-au făcut lucrări la rețeaua de încălzire, ventilație și zugrăveală. În 2013, Consiliul Local a achitat Asociației Victoria Film 20.000 de lei pentru achitarea tehnicii digitale pentru cinematograf.

Cinema „Victoria” are o istorie de peste o sută de de ani și face parte din rețeaua Europa Cinemas. Acesta se află pe Bulevardul Eroilor, la numărul 51, în apropierea Teatrului Național Cluj-Napoca.

English
Română English