Connect with us

Sport

Cluj-Napoca, al doilea oraș-gazdă al Campionatului Național de Tenis în Fotoliu Rulant

Published

on

Cluj-Napoca este gazda celei mai mari competiții naționale de tenis practicat în scaunul cu rotile. Competiția are loc în perioada 9-12 iulie, la Baza sportivă Nord Conforest, din Parcul Rozelor, din cartierul Grigorescu. Evenimentul este organizat în țara noastră pentru prima dată într-un oraș dinafara Bucureștiului. La campionat evoluează 13 sportivi.

Ieri, 9 iulie, în Parcul Rozelor, de lângă cursul Someșului Mic, din Cluj-Napoca a început Campionatul Național de Tenis în Fotoliu Rulant. Deși se organizează încă din 2011, competiția națională se află pentru prima oară în afara Bucureștiului și  orașul de sub Fealeac. În primul an, concursul era inclus în calendarul competițional al Comitetului Național Paralimpic Român, împreună cu Jocurile Naționale : atletism, baschet, tenis de masă, aruncarea suliței, aruncarea greutății, powerlifting (împins cu bara de la piept).

Evenimentul are loc în perioada 09-12 iulie în Parcul Rozelor, la Baza sportivă Nord Conforest. Până în prezent, Campionatul Național s-a desfășurat pe terenurile centrului național de tenis de la București. Federația Română de Tenis a pus, an de an, la dispoziție terenurile de joc, mingile și arbitrii.

„Anul acesta vom organiza la Cluj a VIII a ediție a campionatului național de tenis tocmai din motivul de a face cunoscut acest sport și în alte orașe și zone ale țării. Așteptăm să fim vizitați de mai multe persoane cu diferite tipuri de dizabilitate, iar noi sportivii îi vom ajuta să înțeleagă mai bine sportul adaptat și îi vom iniția dacă se va dori acest lucru. Dorim mediatizarea acestui eveniment sportiv”, a declarat vicepreședintele Comitetului Paralimpic Român (CPR), triplul campion național Anton Ciprian.

Oficialul a spus că evenimentul are ca scop principal promovarea tenisului practicat în scaunul cu rotile. „Pentru că numărul jucătorilor de tenis în scaun rulant este mic la noi în țară, unul din principalele motive pentru care organizăm în continuare acest concurs este acela de a promova sportul adaptat și de a atrage spre sport și alte persoane cu diferite tipuri de dizabilitate, astfel încât la următoarele concursuri să putem avea un număr mai mare de jucători. Avantajele participării a altor persoane cu handicap în acest concurs și nu numai, duce la creerea uni stil de viață mai sănătos, socializare, activități în colectiv sau dezvoltarea spiritului competițional, sportul de echipă sau individual”, a mai spus vicepreședintele CPR.

Campionatul Național de Tenis în Fotoliu Rulant este organizat la Cluj de către Lamont Cluj, AR Tenis Cluj si Comitetul Paralimpic. Sponsorii evenimentului sunt Nord Conforest si Sushi Cluj.

 

Participanții la Campionatul Național de Tenis în Fotoliu Rulant, de la Cluj-Napoca:

 

Deac Cristina – Deac Laurențiu – Deva  – Show Time Sfântu Gheorghe;

Crăciun Alexandru Flavian – București – Club Sportiv Steaua București;

Fustos Szilard – Cluj – Motivation București;

Moț Alexandru – Arad – Temerarii;

Gabriel Dronca – Arad – Temerarii;

Anton Ciprian – Luca Daniela – Sfântu Gheoghe – Show Time;

Pungă Petru – Brașov – Sfântu Gheorghe – Show Time;

Anton Ciprian – triplu campion național;

Pungă Petru – campion național in 2016;

Crăciun Alexandru Flavian;

Fustos Szilard;

Moț Alexandru;

Deac Cristina – Vicecampion național.

English
Română English