Connect with us

Festival

Clujul devine, pentru patru zile, capitala mâncării stradale

Published

on

Nu mai puțin de 65 de rulote cu mâncare îi așteaptă pe gurmanzi la cea de-a treia ediție a Street FOOD Festival Cluj-Napoca. Evenimentul culinar începe joi, 5 iulie iar caravana bucătarilor poposește sub Feleac patru zile.

Începând din 5 și până în 8 iulie, Aleea Stadionului din Cluj-Napoca va fi „inundată” de miresme îmbietoare de mâncare. Motivul: cea mai mare ediție de până de la Cluj a Street FOOD Festival. 65 de vendori, în frunte cu fostul jurat Masterchef Chef Foa au răspuns “prezent” la propunerea organizatorilor de a găti pentru pasionații de mâncare stradală din Cluj. Celebra pizza napoletană, burgeri suculenți, dar și mâncare condimentată asiatică și quesadillla sunt doar câteva dintre bunătățile pregătite „pe roți”, pe strada dintre Cluj Arena și Hotel Sport.

„Street FOOD Festival Cluj-Napoca e cireașa noastră de pe tortul savuros pe care îl servim împreună cu gurmanzii din toată țara de peste 20 de ediții deja. Suntem nerăbdători să revedem Aleea Stadionului plină de oameni frumoși, pregătiți să se relaxeze cu ajutorul activităților pe care le propunem. Am muncit foarte mult pentru ca acest eveniment să fie pe gustul tuturor și sperăm ca toți cei care ne vor vizita să savureze din plin de rețeta relaxării noastre.”, a declarat managerul general al Street FOOD Festival, Constantin Covaliu.

Dacă în edițiile trecute organizatorii s-au gândit să pregătească și câteva zone de relaxare, anul acesta publicul se poate delecta cu proiecții cinematografice cu și despre și chefi în fiecare zi, de la ora 21.30.

Curioșii au ocazia să participe la discuții cu bucătari și la câteva momente muzicale de neratat. La The Cooking Spot, locul special în care publicul va putea lua parte la discuții cu chefi români cunoscuți, vor vorbi nume ca Antonio Pasarelli, Silviu Chelaru sau Răzvan Moisa. Pe scena Street FOOD Festival vor cânta, printre alții, The Mono Jacks, Otherside, Firma și Robin and the Backstabbers. Pe lângă acestea, va fi amenajată și o zonă pentru copii, cu face-painting, ateliere de creație și alte activități.

Porții de mâncare pentru oameni nevoiași

Street FOOD Festival are în acest an și o parte caritabilă. Festivalul a lansat campania „Share a Meal”, prin intermediul căreia cumpărătorii de bunătăți pot dona porții de mâncare dăruite de organizatori unor adăposturi de oameni nevoiași și centre pentru copii.

Pe lângă asta, pe Aleea Stadionului vor fi amenajate locații speciale de depozitare selectivă a deșeurilor, a gunoiului menajer și a uleiului folosit, pentru combaterea risipei alimentare și protejarea mediului înconjurător.

Cluj-Napoca este al șaptelea oraș din ele unsprezece pe care caravana Street FOOD Festival le vizitează în acest an, cu două mai mult decât anul trecut. Evenimentul este organizat de Agenția Why Not & Flavours.

Aveți mai jos lista cu activități conexe din cadrul Street FOOD Festival Cluj-Napoca:

 

Discuții cu bucătari și somelieri

Vineri, 6 iulie

16:00 – Antonio Pasarelli – Eating Fresh

Sâmbătă, 7 iulie

15:00 – Ștefan Teris – The perfect beer for your dinner –

15:30 – Răzvan Demian – The perfect wine for your dinner –

16:00 – Silviu Chelaru – Fine dining in Street Food –

17:00 – Răzvan Moisa – From restaurant to Street Food –

Duminică, 8 iulie

16:00 – Chef Foa – Lansare de carte

 

Proiecții de filme

Joi, 5 iulie – No Reservations

Vineri, 6 iulie – Big Night

Sâmbătă, 7 iulie – Chef

Duminică, 8 iulie – Haute Cuisine

 

Concerte

Joi, 5 iulie

20.00 – Ligia Hojda

21.00 – The Mono Jacks

Vineri, 6 iulie

17.00 – Next Ex

20.30 – Otherside

Sâmbătă, 7 iulie

16.00 – Rubié

17.30 – Ana and the Changes

21.00 – Firma

Duminică, 8 iulie

19.00 – Soul Serenade

20.00 – Robin and the Backstabbers.

English
Română English