Connect with us

Festival

Comedy Cluj se reorganizează. Festivalul revine în „straie” noi, la mijlocul lunii octombrie

Published

on

Comedy Cluj revine pe piața evenimentelor culturale din orașul de pe Someș. După ce a lipsit din calendarul pe 2017, festivalul va fi organizat în acest an în perioada 12 – 21 octombrie. Evenimentul vine sub o formă nouă, ca festival internațional de comedie, nu doar de film și teatru.

Aflat la a noua ediție, Comedy Cluj revine sub o formă nouă, după un an de pauză. În 2018, evenimentul va avea loc între 12 și 21 octombrie și va însemna un festival de comedie în adevăratul sens al cuvântului, nu doar de film și teatru, așa cum a fost organizat în anii precedenți. Locațiile de proiecții din cadrul Comedy Cluj sunt Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria si Cinema Dacia. Restul evenimentelor vor fi organizate în locații alternative, surprinzătoare.

Comedy Cluj va avea și spectacole de stand-up comedy, teatru de impovizație, benzi desenate, Internet culture, educație media și fotografie comică. Organizatorii îndeamnă, astfel, publicul să vadă și celelalte unghiuri ale comediei. Vor fi spectacole de stand-up cu subiecte diferite față de cele cu care publicul român e deja obișnuit, ținute atât de artiști români, cât și din străinătate. “Ne-am propus să promovăm o comedie smart pentru a ajuta publicul să înțeleagă și alte moduri de manifestare ale acestui gen. De asemenea, pregătim o secțiune de proiecte speciale unde vom include activități pe subiecte precum: ilustrații comice, cultura Internetului, educație media și altele.”, a declarat noul director al Comedy Cluj, Vlad Gliga.

Echipa noii ediții este una mixta, formată atât din oameni „vechi” ai festivalului, cât și din membrii noi, implicați și în alte evenimente majore din țară. Directorul artistic al festivalului a rămas același, în persoana lui Bogdan Besliu. Cu toate astea, în locul directorul Horațiu Dan, fiului omului de afaceri Sorin Dan, va fi co-fondatorul TEDxEroilor, Vlad Gliga.

Festivalul Internațional Comedy Cluj este organizat de Asociația Creative Ways și Lagom Agency.

English
Română English