Connect with us

Muzică

„Concursul Internațional Jazz in the Park”, câștigat de trupa românească The FrankieZ Experiment

Published

on

Trupa The FrankieZ Experiment a luat marele premiu al concursului de trupe din cadrul Jazz in the Park. Competiția, organizată pe Malul Someșului și-a desemnat câștigătorii duminică seara.

În prima seară a „Competiției Internaționale Jazz in the Park”, ploaia le-a dat de furcă organizatorilor. Concertele din concurs s-au mutat în /form space, la parterul stadionului Cluj Arena. Celelalte două zile i-au adus laolaltă pe ascultătorii de jazz în unul dintre cele mai iubite locuri din Grigorescu: Plaja de pe Malul Someșului.

Marele premiu al competiției, în valoare de 2.000 de euro a fost câștigat de o trupă românească formată din șase muzicieni – The FrankieZ Experiment –  înființată de toboșarul Frankie Ercsei. Grupul îmbină jazz-ul cu vibe-uri fresh direct din New York și va urca pe scena principală a Jazz in the Park anul viitor.

Pe locul al doilea s-a clasat Akos Fekecs Project, care a mers acasă cu 1.000 euro. Premiul al treilea, în valoare de 600 euro, a mers către Lucia Rey Trio. Pianista a fost însoțită, la Jazz in the Park de alți doi muzicieni talentați, un contrabasist și un toboșar, alături de care a adus muzica jazz și flamenco jazz pe scena „RiverStage”. Odată cu finalizarea „Concursului Internațional Jazz in the Park” s-a sfârșit și seria de concerte de pe Malul Someșului, din cartierul Grigorescu. Festivalul Jazz in the Park se află în ziua a șasea din cele 11 și continuă pe scenele amplasate în celelalte locuri din festival: Muzeul de Artă, Pata Rât și în Parcul Central.

 

Alte premii Jazz in the Park:

– „Cea mai bună voce”  (de 250 euro) – Dalma Kovacs, membră a Dalma;

– „Premiul Special” (500 de euro) – Cristina Radu Quartet;

– „Mențiunea specială” (un concert la Jazz in the Park 2019) – Spontaneous Plan;

– „Best of Jazz in the Park” – Ineffable;

– „Best Act in Cluj” (12 concerte la evenimentele hotelului Double Tree by Hilton) –  Rubie Trio;

– „Best Romanin Act” (500 euro)- Soular Quartet;

– „Live in China” (un concert la Beijing Nine Gates  – China) – „The B-Groove”;

– „Cea mai valoroasă compoziție” – Piesa „Freelancer”, a trupei Soular Quartet;

– „Cel mai bun instrumentist” (250 euro) – Petru Hăruță, din The B-Groove.

English
Română English