Connect with us

Muzică

Consumatorii de droguri de la Electric Castle pot fi „pârâți” la linia telefonică „Zero Toleranță”

Published

on

Electric Castle a lansat pentru ediția din acest an o linie telefonică specială, la care cei din public pot să sesizeze non-stop diferite agresiuni la care sunt martori sau chiar victime, de orice formă ar fi aceastea: fizice, psihice, verbale, ori sexuale. Pe lângă asta, pot fi semnalate și situații în care sunt implicate persoane care consumă alcool în exces, dar la telefon pot fi pârâți și consumatorii de droguri.

„Vreau să pun accentul pe două chestiuni: fără droguri, fără alcool în exces. Ştiu că participarea la un festiva pare a fi un bun prilej de experimente, dar nu e de fapt. N-avem probleme în mod deosebit şi avem ajutorul unor echipe speciale. Lumea trebuie să ştie că sunt echipe de la antidrog care nu vin îmbrăcate în uniforme, dar sunt acolo şi asta ne linişteşte şi pe noi. N-am avut situaţii deosebite în acest sens, dar e tentaţia foarte mare. E zona în care te aşteptaţi că nu va observa nimeni”, a declarat PR-ul Electric Castle, Renate Roca Rozenberg pentru Adevărul.

Reprezentanții autorităților locale au anunțat încă de luna trecută faptul cele mai mari festivaluri muzicale din țară, Untold, Electric Castle, vor fi ținute sub „lupă”. Șeful Județului a promis că toleranța pentru consumul de droguri va fi 0. „Se vor intensifica toate acţiunile tuturor instituţiilor cu competenţe, de la vamă şi până la teritoriul unde se desfăşoară festivalurile. Vom avea toleranţă zero pentru acest fenomen”, a declarat la acel moment prefectul Clujului, Aurel Cherecheş. „Se va pune accentul pe prevenţie: La accesul în perimetre oamenii sunt percheziţionaţi, accesul este permis doar cu un rucsac de mici dimensiuni care va fi controlat. Dispozitivul de ordine publică va fi mai numeros decât anul trecut, iar colegii noştri de la Brigada Antidrog vor acţiona sub acoperire în perimetru”, a declarat și șeful Poliţiei Cluj, Constantin Ilea.

Campania anti-agresiuni își dorește să convingă publicul să devină parte activă în prevenirea agresiunilor, chiar dacă acestea ar fi, de multe ori, de neluat în seamă. La linia „Zero Toleranță”, detaliile despre incidentele neplăcute sunt luate la cunoștință de personalul calificat care administează linia telefonică în cele 5 zile de festival. Echipa special pregătită, aflată la celălalt capăt al firului, împreună cu cei din echipa festivalului vor lua decizii pentru gestionarea, soluționarea incidentelor reclamate și sancționarea acestora. Numărul Liniei „Zero Toleranță” va fi afișat, începând de miercuri, în toate punctele cu trafic mare din aria evenimentului.

„Am trecut prin 5 ediţii de festival fără a avea niciun incident major dar ca organizatori suntem conştienţi că nu putem şti fiecare situaţie care, la un moment dat, a creat o stare de disconfort, chiar şi de minimă agresivitate. Publicul nostru trebuie să ştie că festivalul e un loc în care se poate simţi în deplină siguranţă şi să ne ajute să sancţionăm orice încalcă dreptul la integritate, fizică sau psihică”, a declarat Andi Vanca, Head of Communications al Electric Castle.

Participanții pot acționa și în sprijinirea campaniilor împotriva violenței, putând dona bani către o organizație neguvernamentală ce derulează programe de prevenție și asistență specializată femeilor victime ale unor acte de abuz și violență. Doritorii por sprijini victimele agresiunii prin cumpărarea unei piese de îmbrăcăminte din colecția creată de NALU. Hainele se vând la standul de merchandise al festivalului.

English
Română English