Connect with us

Festival

VIDEO Electric Castle – Recomandările zilei IV. Mix de artiști români, muzică electronică cu influențe jazz și momente hip-hop 

Published

on

Numele românești nu lipsesc de pe programul zilei de sâmbătă de la Electric Castle. După Vița de vie, Subcarpați sau Otherside, publicul va fi animat de Kensington, The Bloody Beetroots și Bakermat. Un moment special de șase ore, dedicat ascultătorilor de drum’n’bass, va fi pus în scenă la Hangar.

Pe un soare dogoritor, cea de-a patra zi de festival promite să țină în priză publicul de la Electric Castle. Programul scenei principale a început avându-i ca protagoniști pe cei de la Vița de Vie. După un concert la 30 de grade Celsius, rockerii români vor fi urmați de Subcarpați, de la ora 20.00.

Scena Hangar a fost deschisă de proiectul românesc Otherside, care a reușit să înceapă într-un mod interesant ziua de pe scena acoperită. La ora 19.30, pe Hangar urcă Kensington, unul din numele de neratat din ziua de sâmbătă, o trupă olandeză asemănătoare cu cei de la Bastille, cei care au făcut furori anul trecut la Electric Castle. De la miezul nopții, aceeași scenă devine locul preferat pentru iubitorii de drum’n’bass, cărora li se pregătește un moment prezentat de celebra Hospital Records. Astfel, la Hangar, de la 00.00 la 06.00 se vor ocupa de muzică Nu: Tone, High Contrast, London Elektricity și Makoto.

Pentru cei care vor să fie surprinși și să descopere artiști originali, a căror muzică trece mult de granițele unui singur gen, oferta scenei principale Electric Castle e completată de un show live The Bloody Beetroots. Artistul își compune la chitară clasică și pian piesele sale punk & electronic, colaborând cu nume ca Paul McCartney sau Tommy Lee. El va fi urmat de Bakermat, cu un mix de muzică electronică și tehno produse într-un stil minimalist cu influențe de jazz și soul.

La The Hood Movement, „casa” hip-hop-ului autohton, aflat între scenele The Beach și Hideout, va avea loc un battle între b-boy pricepuți, urmat de set-uri de DJ-i și concerte rap susținute de Dj Necs + Dj Maka și Phunk B.

În orele călduroase de peste zi, participanții sunt invitați să se refugieze într-o cu totul și cu totul altă lume, printr-o experiență imersivă și hipnotizantă la 360 de grade în Ciuc Dome of the New World. Aici se fac proiecții experimentale și show-uri cu diferite tematici la intervale de o oră și jumătate, de la prânz până la miezul nopții. „Bio-Sphere”, „Circle of times”, „Sacred Geometry” sunt doar câteva dintre titlurile proiecțiilor de la sfera gigant din vecinătatea castelului.

Artistul multimedia Klaus Obermaier a realizat sâmbătă proiecții interactive în încăperile castelului. Pe timpul zilei, curioșii au putut asista la EC Sessions, unde au avut loc sesiuni dedicate radioului românesc, cu Răzvan Exarhu (Rock FM), Bogdan Șerban (Radio Guerrilla) și Andrei Stroe (Virgin Radio) invitați speciali. Duminică sesiunile vor fi ținute de jurnaliștii Amalia Enache (Pro TV), Cristian Lupșa (DoR), Mihnea Măruță (Press One) și Răzvan Ionescu (Recorder.ro).

La zona „Fashion Unplugged” invitatul special este stilistul Maurice Munteanu, care recomandă creațiile a peste 30 de tineri designeri români.

Cei care nu au încercat încă, show-ul „Reveria” al Circului Metropolitan București îi așteaptă pe curioși cu trei reprezentații, ultima începând la ora 22.45. Un bilet la circ costă 20 de lei.

Programul zilei de sâmbătă poate fi consultat în imaginea de mai jos.

English
Română English