Connect with us

Film

UPDATE Filme spaniole, dintre care unul dublu-premiat la TIFF, proiectate în weekend în aer liber, în Iulius Parc

Published

on

Două filme spaniole, un thriller și o dramă, ale regizorului Rodrigo Sorogoyenva vor fi proiectate în acest weekend în aer liber, în Parcul Iulius. Cele două proiecții sunt „Que Dios nos perdone” / Dumnezeu să ne ierte” și „Stockholm”. A doua producție este câștigătoarea din 2014 a Marelui Premiu și a premiului pentru “Cea mai bună interpretare”, oferit actorilor Javier Pereira și Aura Garrido, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

După o pauză de un weekend, făcută cu ocazia festivalului Electric Castle, serile de film în aer liber de la final de săptămână revin în Iulius Parc, la Movie Nights. Vineri, pe 27 iulie 2018, de la ora 21.30, cinefilii vor putea viziona filmul „Que Dios nos perdone” / “Dumnezeu să ne ierte”, o producție din 2016, în regia lui Rodrigo Sorogoyenva. Acțiunea se desfășoară în Madrid, în anul 2011, atunci când un milion şi jumătate de pelerini aşteaptă vizita Papei. Inspectorii Velarde şi Alfaro primesc ordin să rezolve o serie de crime oribile, cât mai rapid și cât mai discret. Acțiunile lor nu sunt chiar atât de diferite de cele ale criminalului, iar suspansul este la cote ridicate.

Sâmbătă, de la aceeași oră, la Movie Nights va rula pelicula „Stockholm”, realizată în 2013, a aceluiași regizor spaniol. În 2014, producția a primit Trofeul Transilvania și Premiul pentru cea mai bună interpretare, acordat actorilor Javier Pereira și Aura Garrido, în cadrul TIFF. Filmul surprinde desfășurarea unei întâlniri aparent banală, dintre un băiat și o fată. El îi mărturisește că s-a îndrăgostit la prima vedere, ea nu îl crede. În plimbarea lor nocturnă sunt dezvăluite secrete și dorințe, însă realitatea dură a jocurilor psihologice și a conflictelor între sexe îi va aduce cu picioarele pe pământ. „Stockholm” oferă publicului privitor ocazia de a observa relațiile dintre tinerii din ziua de astăzi.

Movie Nights este un eveniment organizat de Iulius Mall Cluj, cu sprijinul Festivalului Internațional de Film Transilvania. Participarea la proiecții este gratuită. Programul poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo, iar actualizările vor fi comunicate pe pagina de Facebook și pe site-ul Iulius Mall Cluj.

UPDATE Proiecția de sâmbătă a fost anulată de către organizatori din cauza ploii.

English
Română English