Connect with us

Festival

Jocuri și picnic cu filme, în mijlocul Grădinii Botanice din București

Published

on

Marele Picnic ShortsUP, organizat într-un cadru verde și sălbatic, la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București și-a deschis porțile. Timp de două zile, sâmbătă și duminică, bucureștenii dornici de relaxare vor putea să își petreacă serile cu muzică, în tururi ghidate prin grădina botanică, în hamace sau jucându-se diferite jocuri. Serile se sfârșesc cu proiecții de scurtmetraje, privite de pe păturile întinse pe iarbă.

Deși planul inițial al organizatorilor Marelui Picnic ShortsUP era ca evenimentul să aibă o zi în plus, ziua de vineri a fost anulată din program. Publicul de la Marele Picnic poate alege să vizioneze filmele din program stând pe iarbă sau să meargă într-unul din tururile ghidate organizat de voluntarii de la Team Work, pentru a explora vizual zone climatice diferite. Două ecrane au fost ancorate între copacii din Grădina Italiană iar pentru mâncare a fost pregătită o zonă de food court, cu opt food-truck-uri

Marele Picnic ShortsUP înseamnă filme scurte și bune într-un picnic urban. E o vacanță intensă pregătită pentru exploratorul din fiecare. Participanții pot să ia parte la un tur ghidat în Grădina Botanică. Asociația Team Work face plimbări, la pas, pentru descoperirea locului unde se găsesc peste 10.000 de specii de plante erbacee, lemnoase, exotice sau tropicale. Un tur durează 30 – 40 de minute și sunt organizate între orele 18:00 și 20:30. Bonus, Magazinul De Suveniruri din grădina botanică e deschis până la apusul soarelui.

Organizatorii evenimentului au pregătit și o instalație kinetică: un cub în care oamenii interacționează cu forme colorate, loc special pentru a face fotografii pe care să le păstrezi pentru a avea o amintire interesantă de la eveniment. Există și o zonă cu hamace, realizată de cei de la Buhuhoo, dar și una cu o instalație de tip slackline, pentru cei mai curioși care vor să exploreze balansul creativ pe o chingă legată între doi copaci.

Nu lipsesc nici jocurile de frisbee sau hoola hops. Echipa Bucharest Ultimate Frisbee a venit cu un concept nou pentru România. Este vorba de un sport de echipă distractiv, plin de provocări, care încurajează responsabilitetea și fairplay-ul punând arbitrajul, administrarea jocului și comportamentul echipei în mâinile jucătorilor.

Anul acesta la Marele Picnic muzica e groove, de stat la vorbă, de dansat desculț în iarbă. Sâmbătă și duminică scena e ocupată de That Couch Funk Collective, care vin cu o selecție de piese în care bate inima funk-ului. Ca în fiecare an, nu doar ecranele găzduiesc proiecții, ci și decorul verde din grădină. Un video-mapping aduce culori, lumini și mesaje secrete pe copacii din Grădina Botanică, în fiecare din cele două seri, între 21.00 și 21.30.

Food-court-ul de la Marele Picnic îmbină gusturi noi din bucătăria internațională cu experiențele de street food deja îndrăgite. La capitolul burger și finger food, publicul are de ales între Nache’s Food Truck, cei care aduc specialul Duck Confit Burger, Meat Busters, cu sandvișuri cu pulled pork gătit încet sau Switch eat. La partea de international cuisine ne încântă papilele Mexican Bizness, The CodFather (Gustosul și deja faimosul Don Codleone’s Fish and Chips cu piure de măzare cu mentă și homemade sos tartar), Nori Yakitori (mâncare japoneză), Gattini Pasta, cu specific italian, Satisfry  (cartofi delicioși). De dulciuri se ocupă Delicii pe roți (waffles), Kurtos, Mrs. Lava, iar de prosecco și frizzante rose de la Frizzante Ride. Cafeaua de specialitate e adusă de Boiler Coffee Shop.

În cel de-al V-lea an la Marele Picnic ShortsUP se pot vedea scurtmetraje între orele 21.30 la 23.00.

Evenimentul este organizat în Grădina Botanică, cu intrare din Splaiul Independenței, de pe strada „Intrarea Portocalelor”, nr 1-3. Cine ajunge cu metroul merge 5 minute pe jos de la stația de metrou Grozăvești. Pajiștea pe care are loc picnicul se numește ”Grădina Italiană”. De menționat că accesul pe intrarea principală a Grădinii Botanice, (Cotroceni) e interzis. De asemenea, este util de amintit că pe Strada Portocalelor nu se poate parca. Locuri de parcare se pot găsi doar pe Șoseaua Cotroceni sau  pe Splaiul Independentei.

Organizatorii îi îndeamnă pe cinefili să-și aducă cu ei pături și izoprene. În caz de ploaie, organizatori împart folii de plastic de pus sub pături. Nu ar trebui să lipsească spray-urile sau loțiunile anti-țânțari, sau device-urile cu ultra-sunete.

Pentru că publicul devine membru al juriului, având misiunea de a alege cel mai bun film al evenimentului, nimeni nu trebuie să îți uite acasă telefoanele mobile sau tabletele, pentru a votul filmelor. Filmul câștigător este răsplătit cu un premiu de 1.500 de Euro. Votul se face digital, pe www.shortsup.ro/competitie.

Minorii sub 12 ani au acces gratuit, dar pot viziona filmele doar cu acordul părinților.

Biletele pot fi achiziționate și la fața locului în limita locurilor disponibile (35 lei/seară, 60 lei – abonament 2 zile). Prețul biletului include acces la filme, acces în Grădina Botanică, tururi ghidate, food-court, DJ set, jocuri și instalații.

Marele Picnic este ediția de vară ShortsUP, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte cinematografice independente din România. Evenimentul și-a făcut o tradiție din a strânge, vară de vară, iubitori ai cinema-ului și ai artelor conexe filmului, într-unul dintre cele mai frumoase colțuri verzi ale capitalei – Grădina Botanică. În 2017, la eveniment au ajuns 4.000 de oameni, 2.000 în fiecare seară.

Programul Marelui Picnic ShortsUP

18.00 – Deschiderea porților;

18.00, 19.00, 20:00 – Tururi ghidate, Food Garden, instalație kinetică ShortsUP, DJ set, frisbee, slackline, hamace, Mini Zucchini;

21:00 – 21.30 – Video-mapping pe copaci;

21.30 – 22.30 – Runda 1 de scurtmetraje;

22.30 – 22.40 – Pauză;

22.40 – 23.30 – Runda 2 de scurtmetraje.

English
Română English