Connect with us

Muzică

NEVERSEA vrea să salveze soarta cazinoului din Constanța

Published

on

După modelul Electric Castle, care contribuie în fiecare an la reabilitarea castelului Bánffy, construcția-oaspete a festivalului de la Bonțida, organizatorii NEVERSEA, de la Constanța, țin să contribuie la reînvierea construcției cazinoului de la malul Mării Negre. Astfel, alături de Primăria municipiului Contanța, au demarat campania „S.O.S. Cazino”, care vrea să salveze soarta clădirii cazinoului din Constanța, construită în anul 1909 și aflată acum într-o stare deplorabilă.

De asemenea, campania urmărește și punerea în valoare a construcției Art Nouveau. Se vor realiza lucrări de conservare, între sfârșitul lunii septembrie și mijlocul lunii noiembrie, ce vor fi primele dintr-un proiect de reabilitare. Prin acțiunea organizatorilor, fiecare om care vrea să se implice la salvarea clădirii poate să doneze până în 1 noiembrie pe www.neversea.com/sos-cazino. La finalul perioadei de donații echipa NEVERSEA va dubla suma adunată. Înainte de toate, unul din sponsorii NEVERSEA, Kaufland România susține cauza cazinoului, donând suma de 10.000 de euro.

„Ne-am dorit să fim inițiatorii dar și catalizatorii unei campanii care să pună în valoare orașul Constanța, iar obiectivul ales în acest sens este una dintre clădirile simbol ale României, cazinoul din Constanța. Toți cei pe care îi leagă o amintire de această splendidă clădire pot contribui și împreună o putem salva.”, a declarat directorul de marketing și comunicare al NEVERSEA, Edy Chereji. Acesta a fost completat de primarul municipiului Constanța, care i-a mulțumit echipei festivalului muzical pentru implicare. „Sper ca prin ceea ce se naște astăzi, să reușim să atragem lângă noi cât mai mulți sustinători ai proiectului de salvare, conservare, restaurare și, în final, de redare a acestui simbol, Constanței și României.”, a spus primarul Decebal Făgădău.

Pentru a prezenta atmosfera de odinioară a cazinoului, organizatorii au pregătit pe www.neversea.com/sos-cazino și o experiență 360 despre cum clădirea arăta înainte și cum va arăta după lucrările de reabilitare.

Ultima reparație a cazinoului constănțean a fost făcută între anii 1986 și 1988. Între 2007 și 2014, politicienii au „plimbat” responsabilitatea reabilitării clădirii de la o instituție la alta, aceasta degradându-se în fiecare zi sub ochii constănțenilor.

„S.O.S. Cazino” este o inițiativă a festivalului NEVERSEA și a Primăriei municipiului Constanța, în parteneriat cu MAINSTAGE-THE AGENCY. Campania este susținută de Kaufland România. Cea de-a doua ediție a NEVERSEA, cel mai mare festival muzical ținut pe o plajă, va avea loc în perioada 5-8 iulie pe Plaja „Modern”. Echipa de organizare a festivalului constănțean este aceeași cu cea a UNTOLD, din Cluj-Napoca.

English
Română English