Connect with us

Festival

Noutățile Music Outdoor Experience (MOX) pentru vara lui 2019

Published

on

Music Outdoor Experience (MOX), primul festival muzical din județul Cluj care se axează pe experiența publicului în mijlocul naturii, a anunțat primele noutăți pentru 2019. După ce în 2018 festivalul a fost declarat sold-out, ediția a opta se anunță una plină de premiere.

Tema pentru 2019 va fi „THE MUSIC, THE OUTDOORS, THE EXPERIENCE”, cele trei elemente în jurul cărora este construit conceptul MOX. Festivalul le va oferi participanților ocazia să trăiască pe deplin o excursie cu cortul la munte transformată într-un festival aparte.

THE MUSIC

Line-up-ul MOX pentru 2019 va fi un subiect atent gândit și organizat, pe scene urcând peste 50 de artiști internaționali, naționali și locali, scenele fiind împărțite atât de artiști dj, cât și de formații live și colaborări de tipul B2B.

„Lost in the woods stage” oferă participanților o experiență unică în România, de a dansa și asculta muzică în mijlocul pădurii, înconjurați numai de brazi și natură, fiind un loc unde fiecare se simte cu totul liber. Anul acesta scena din pădure va fi dezvoltată prin mișcarea „Takeover” în colaborare cu echipa Subfeleac și localul Colectiva Gazette, oferind „Lost in the woods stage” fiecărui „crew” o zi întreagă din festival, astfel publicul trăind experiențe noi în povestea MOX. „În ziua de joi până vineri dimineața oferim scena din pădure celor de la Subfeleac, iar în ziua de vineri până sâmbătă dimineață o dăm celor de la Colectiva Gazette. Ei se vor ocupa de line-up în zilele respective la «Lost in the Woods», invitând artisti din «crew-ul lor, iar fiecare aduce, apoi, câte un invitat special.”, a declarat pentru evenimentar co-fondatorul Music Outdoor Experience, Marius Bugeac.

THE OUTDOORS

Spațiul evenimentului fiind unul aparte, va permite o extindere și lansarea unor idei noi, organizatorii reușind să pregătească și să amenajeze mai multe zone în cadrul festivalului: zona de copaci din festival va fi exinsă, la fel ca și zona de camping. Mai mult, și zonele de foc de tabără vor fi reamenajate și mărite.

THE EXPERIENCE

Experiența pe care o trăiesc participanții la MOX este unul din elementele cheie care a dus la dezvoltarea și creșterea evenimentului. Ediția din 2019 dorește să creeze experiențe noi participanților prin îmbunătățiri și schimbări care să ofere cadre, activități și trăiri noi:

Zona atelierelor va fi relocată, iar activităților din cadrul atelierelor vor fi adăugate unele noi, ca și cel de cosmologie. De asemenea, va fi relocat cinematograful în aer liber, zona de foodcourt va fi complet regândită, fiind mărită. Se va construi o bibliotecă în aer liber în pădure, vor avea loc spectacole de video-mapping pe copacii din jurul scenei principale, iar pădurea va fi iluminată printr-un joc de culori, lumini și pânze. Mai mult, va apărea o nouă zonă de hamace, care va fi relocată.

ATELIERE ȘI ACTIVITĂȚI

Activitățile și atelierele sunt una din atracțiile principale pe timp de zi la MOX. De la un singur atelier în 2013, pentru 2019 organizatorii pregătesc o serie de ateliere și activități diferite și noi în colaborare cu ONG-uri și asociații din România.

Ediția MOX 2019 va avea loc în perioada 11-14 iulie în aceeași locație din 2018 și anume la coada Lacului Drăgan, Valea Drăganului, din județul Cluj și se va limita la un public de 3.000 de persoane.

Biletele Early Bird au fost puse deja în vânzare la prețul de 95 lei în număr limitat. Acestea pot fi achiziționate de pe www.bilete.ro.

Campingul și transportul de la parcare la festival și înapoi sunt incluse în prețul biletului.

English
Română English