Connect with us

Istorie

Personalități din istoria României, imprimate pe avioanele Blue Air

Published

on

Un avion personalizat cu portretul regelui Carol I a făcut azi prima cursă, pe ruta București – Londra. Proiectul, inițiat de compania Blue Air, include mai multe aeronave imprimate cu personalități istorice românești și a fost realizat pentru a celebra Centenarul.

Mai multe avioane ale Blue Air au fost imprimate cu fotografii ale celor mai importante personalități din istoria modernă a României. Astfel, imaginile de pe fuselajele aeronavelor celei mai importante companii aeriene românești vor fi purtate prin toată Europa. Acțiunea Blue Air a fost organizată pentru a celebra Centenarul și pentru a-i omagina pe cei care au înfăptuit unitatea națională. “Suntem foarte mândri să purtăm prin țară, în comunități de români din diaspora și în toate marile orașe europene spre care zburăm, o parte din trecutul nostru valoros împreună cu mesajul de unitate. Ne ținem de promisiune față de înaintașii noștri continuând să ne amintim de cei care au contribuit la realizarea României moderne și inspirând generațiile tinere cu mândria de a fi român”, a declarat director comercial al Blue Air, Tudor Constantinescu.

Prima cursă cu un avion personalizat a fost făcută luni dimineață pe ruta Otopeni – Londra – Otopeni de un Boeing 737-800NG. Aeronava a fost personalizată cu portretul regelui Carol I, după o gravură, iar lucrările au durat 18 ore.

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească și a transportat în 2017 peste 5 milioane de pasageri pe 106 rute din 16 țări.

English
Română English