Connect with us

Timp liber

Picnic pe iarbă, în Piața Unirii și „silent party” nocturn, sâmbătă, la Cluj Never Sleeps

Published

on

În noaptea de sâmbătă spre duminică la Cluj-Napoca se întâmplă Cluj Never Sleeps, un eveniment cultural care va ține în priză publicul pe mai multe străzi din oraș. Iubitorii de muzică și nu numai sunt invitați să ia parte la o „noapte albă” a culturii.

Programul de activități pregătit îi va aduce pe clujeni în stradă pentru a simți o atmosferă specială în centrul orașului. Un picnic, pe iarbă, în principala piață centrală, un „”urban-jam” și un „silent party” în miez de noapte, o escapadă serală prin pădurea Hoia Baciu și un moment special de proiecții pe Casa Matei Corvin sunt doar câteva din proiectele din acest an ale Cluj Never Sleeps.

Evenimentul Cluj Never Sleeps va începe sâmbătă, la ora 16.00, în Piața Unirii, unde clujenii sunt așteptați cu 200 m2 de gazon natural, instalat la kilometrul 0 al orașului. Publicul trebuie să-și aducă doar coșurile cu bunătăți, păturile fiind oferite din partea organizatorilor. Curioșii vor avea parte de un „jam-session” urban, pe scena din Unirii urcând, începând cu ora 18.00, mai mulți artiști: Indjstione/Terrapin, Kiméra, SCORE Band și The Nobody Elses. Aceștia vor cânta live până după ora 21.00. Două ore mai târziu, în Piața Unirii, iubitorii de muzică se vor putea delecta cu o petrecere pe „mute”, unde trei dj vor pune trei feluri de muzică, pe frecvențe diferite. Participanții vor purta căști audio și vor putea schimba canalele, după preferință. Responsabili pentru ritmuri vor fi Indjstione, Dex & Paul Moldovan. “Silent party”-ul central va dura patru ore iar la el sunt așteptați 300 de participanți.

La spațiul H33 vor fi prezentate lucrări multimedia interactive ale studenților de la „Teatru și Film”. Spectatorul va fi prezent la  o întâlnirea dintre artele vizuale și performative și tehnologiile digitale, acționând la finalitaeta și aspectul actului artistic interactiv în pivnițele și halele de la H33. La final, cea mai mare pictură murală din Cluj, „Omul Micro Macro Cosmos”, realizată de artiștii Kero Zen și Raw Cocu în curtea de pe Horea 33 va fi activată timp de două ore printr-o videoproiecție.

O altă videoproiecție de mari dimensiuni, „Human Tiles”, se va realiza  începând cu ora 22.00, pe Casa Matei Corvin. Această instalație interactivă aparține colectivului de artiști OCUBO din Cascais și utilizează tehnica portugheză tradițională a dalelor pictate, numită „Azulejos”. Aceasta permite spectatorului să devină parte din procesul creației, prin realizarea modelului proiectat ulterior pe fațada Casei Matei. Acest proces prinde viață prin capturarea video în timp real a mișcărilor oamenilor, transformate „pattern-uri”.

În acest timp, în intervalul orar 20.30 – 23.00, în pădurea Hoia-Baciu, renumită pentru faptul că acolo s-ar întâmpla lucruri paranormale, se vor organiza jocuri și activități în aer liber. Participantii vor face parte dintr-o poveste, jucând, în întuneric, rolul unor personaje al căror scop este să evadeze din „pădurea bântuita” și vor folosi indicii, ghicitori și obiecte ca să rezolve „puzzle”-uri, să deschidă lacăte și să urmeze trasee care să-i conducă spre succes. Taxa de participare este de 20 de lei și organizatorii solicită ca participanții să aibă la ei lanterne.

Alte evenimente din cadrul Cluj Never Sleeps:

– 17.00 – 19.00 – Strada David Ferencz – Atelier de modelaj în lut;

– 17.00 – 18.00 – Piața Unirii – Poethree Collective;

– 17.00 – 23.00 – Centrul Cultural K+ – Muzeul Pietonilor;

– 22.00 – 04.00 – Insomnia Café – „Nu există / există”;

– 23.00 – 06.00 – Flying Circus – Afterparty Cluj Never Sleeps.

Mai multe detalii despre eveniment se pot găsi pe site-ul Cluj Never Sleeps.

English
Română English