Connect with us

Sport

Principesa Margareta, prezentă la Turda în cadrul celui mai mare concurs hipic din România

Published

on

Săptămâna viitoare, pentru patru zile, Turda va fi gazda Salina Equines Trophy, cel mai mare concurs de echitație din țară. Unul din premiile cele mai imporante ale competiției va purta, în acest an, numele de Cupa Regele Mihai. Premierea va fi făcută de însăși Alteța Sa Regală Principesa Margareta, care va veni la Turda alături de Principele Radu. Câștigătorul trofeului va primii 10.000 de euro.

Colaborarea organizatorilor Salina Equines Trophy cu Casa Regală din România este mai veche. Anul trecut, unul din premiile oferite în concursul de Obstacole a fost Cupa Regina Ana a României. Primul club hipic din România a fost înființat de Regele Carol, eveniment de la care pleacă istoria familiei regale în ceea ce privește hipismul și atașamentul ei față de cai.

Lista invitaților-surpriză de la Turda nu se oprește aici. La evenimentul din 5-8 iulie vin și reprezentanți ai Casei Regale a Marii Britanii. Aceștia s-au arătat interesați de organizarea la Turda a unui eveniment caritabil internațional, în colaborare cu Duke of Edinburgh Foundation . “La evenimentul de strângere de fonduri sunt așteptați atât câțiva membrii ai Casei Regale Britanice, dar și câțiva ambasadori. Vor veni persoane de pe toate continentele pentru a dona diferite sume de bani, dar evenimentul nu este unul public”, a explicat directorul Salina Equines Trophy, Cristian Bondor, într-o emisiune la Realitatea FM Cluj.

Ca o premieră pentru echitația din România, la Salina Equines Trophy vor fi organizate show-uri hipice cu atelaje de 6 cai. Gazdele acestora este familia Dobrovitz. Pentru a promova evenimentul, organizatorii își doresc ca înainte de acesta atelajele de 6 cai să facă un spectacol și la Cluj-Napoca. “Am depus la Primăria din Cluj actele pentru ca miercuri sau joi să avem un mini-spectacol pe platoul Sălii Sporturilor din oraș”, a mai spus Cristian Bondor.

Pentru publicul prezent la Turda vor veni cascadori renumiți în toată lumea, ca Amandine Delion, Tomas Santiago, Charles Delaunay sau chiar Marion Levavasseur, cunoscut din peliculele Mission Impossible și Hunger Games. Regizorul spectacolelor lor va fi Miron Bococi, denumit “cel mai tânăr îmblânzitor de cai din lume”.

În programul celor patru zile de concurs, iubitorii sportului călare va lua parte la un program plin, din care vor face parte probele: Obstacole, Anduranță și Atelaje.

Accesul la probele din cadrul concursului sportiv Salina Equines Horse Trophy au un preț modic, de 5 lei, iar copiii mai mici de 10 ani vor intra gratuit. Pentru show-urile de seară publicul va trebui să plătească mai mult: 65 de lei/persoană – loc la tribună și 100 de lei/persoană la zona VIP, care beneficiază și de mâncare și băutură. Tichetele de intrare pot fi cumpărate online de pe  www.myticket.ro si www.entertix.ro.

 

Foto: ziare.com

English
Română English