Connect with us

Film

Radu Jude, câștigător al Marelui Premiu de la Karlovy Vary

Published

on

 

Tânărul regizor român Radu Jude a câștigat premiul cel mare al competiției de la Karlovy Vary, cu cea mai nouă producție a sa, „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”. Subiectul filmului este felul în care românii percep Holocaustul.

Cel mai nou lungmetraj scris și regizat de Radu Jude, „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, despre care evenimentar a scris AICI, a câștigat Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary. Premiul prestigiosului festival din Cehia a fost acordat sâmbătă seara, în cadrul unei ceremonii. Festivalul de la Karlovy Vary a avut loc în perioada 29 iunie-7 iulie.

Filmul îi are în distribuție pe Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Şerban Pavlu, Ion Rizea, Claudia Ieremia şi Bogdan Cotleţ.

Imaginea filmului este semnată de Marius Panduru (RSC), montajul – de Cătălin Cristuțiu, sunetul – de Jean Umanski, mixajul – de Cristinel Șirli, designul de sunet – de Dana Bunescu, decorurile și costumele – de Iuliana Vîlsan. Producător este Ada Solomon, co-producători Jiří Konečný, Serge Lalou, Claire Dornoy, Rossitsa Valkanova, Jonas Dornbach, Janine Jackowski, Maren Ade. Producător asociat: Holger Stern.

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” este o producție Hi Film și va fi distribuit de microFILM, în cinematografele din România, din 28 septembrie 2018.

 

Filmele câștigătoare la Festivalului de Film de la Karlovy Vary:

– Marele premiu – Crystal Globe: „Imi este indiferent dacă vom intra în istorie ca barbari”/ „I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians” – Radu Jude (România, Republica Cehă, Franţa, Bulgaria, Germania);

– Premiul Special al Juriului: „Sueño Florianópolis” – Ana Katz (Argentina, Brazilia, Francţa);

– Cel mai bun regizor: Olmo Omerzu pentru filmul „Winter Flies” (Republica Cehă, Slovenia, Polania, Slovacia);

– Cea mai bună actriţă: Mercedes Morán pentru rolul din filmul „Sueño Florianópolis” – Ana Katz (Argentina, Brazia, Franţa)

– Cel mai bun actor: Moshe Folkenflik pentru rolul din filmul „Redemption” – Joseph Madmony, Boaz Yehonatan Yacov (Israel)

– Menţiune specială a juriului: „Jumpman” – Ivan I. Tverdovskiy – (Rusia, Lituania, Irlanda, Franţa)

– Menţiune specială a juriului: „History of Love” – Sonja Prosenc (Slovenia, Italia, Noregia)

 

Secţiunea East of West – Competiţie:

– Marele Premiu: „Suleiman Mountain” – Elizaveta Stishova (Kyrgyzstan, Rusia)

– Premiul special al juriului: „Blossom Valley” – László Csuja (Ungaria)

 

Filme Documentare – Competiţie:

– Marele premiu: „Putin’s Witnesses” – Vitaly Mansky (Letonia, Elveţia, Cehia)

– Premiul special: „Walden” – Daniel Zimmermann (Elveţia, Austria)

– Premiul publicului PRÁVO: „Rain Man” – Barry Levinson (Statele Unite ale Americii).

 

Citește și:

Holocaustul, perceput de români, în cel mai nou film a lui Radu Jude

English
Română English