Connect with us

Muzică

Școală de producție de muzică electronică, deschisă la Cluj pentru toți iubitorii de gen

Published

on

Clujenilor iubitori de muzică li se pregătește ceva: o școală privată unde vor putea studia producție de muzică electronică. Cursanții vor fi trecuți prin cel mai cunoscut soft din domeniu – Ableton – și vor primi lecții de la oameni cu experiență, din industrie. Proiectul  Make Music Not War (MMNW) va fi pornit în aprilie de Dodo, un dj clujean cunoscut de pe scenele muzicii electronice.

La Cluj-Napoca se va deschide, în luna aprilie, școala de producție de muzică electronică MMNW. Cei înscriși sunt așteptați din toate mediile, școala nefiind adresată neapărat producătorilor sau dj-ilor cu experiență. Pentru început, aceștia vor putea studia Ableton, cel mai folosit soft din domeniu, de la mentori din Cluj-Napoca și București, cunoscuți în industria muzicală. MMNW este un loc creat din pasiune, pentru toți iubitorii de muzică. Va însemna cursuri de 10 ședințe și va dura cinci săptămâni. Săptămânal, cursanții vor învăța în două ședințe. Cursurile se vor ține la Plankton Gallery, de pe strada Napoca, numărul 5. Grupele vor fi formate din aproximativ 10-15 elevi, care vor fi trecuți prin bazele software-ului Ableton. Primii înscriși vor beneficia de o reducere de 20% din prețul de înscriere. Școala MMNW va fi pornită după ideile lui Német Előd, un dj clujean cunoscut sub numele de Dodo. Înscrierile se pot face pe pagina de Facebook a școlii MMNW.

 

 

Inaugurarea MMNW se va întâmpla în luna aprilie cu un eveniment de zi, cu porți deschise, la sediul școlii, care va însemna o întâlnire prietenoasă, cu seturi de dj și live acts unde curioșii vor putea face cunoștință cu structura cursurilor și programul școlii.

Ideea școlii de la Cluj a pornit după ce Dodo a observat nevoia unor astfel de cursuri în Cluj. El însuși a fost nevoit să se înscrie anul trecut la o astfel de școală la București, pe care a și absolvit-o.

„Școala va fi un loc pentru toți cei care iubesc muzica, sunt așteptați atât oameni fără experiență, cât și oameni din domeniu. În afara cursurilor o să organizăm periodic câte un workshop gratuit cu diferiți invitați din industria muzicală – dj-i, producători de muzică electronică, muzicieni din alte zone muzicale sau sound engineeri. La început o să avem doar cursuri de Ableton, dar după dorințele și feedback-ul oamenilor, vom putea să ne întindem și în alte direcții.”, a declarat pentru evenimentar inițiatorul MMNW, Dodo.

 

 

Dodo a început să pună muzică la evenimente în urmă cu 9 ani. «Am început cu a pune muzică de pe Winamp la diferite evenimente în cadrul facultății, în studenție. Pe urmă, am mai exersat, am pregătit mixuri, m-am profilat cu adevărat pe asta. Nu e greu ce faci din moment ce îți place ceea ce faci, dar „dj-eala” e mai mult decât ce crede lumea – party, alcool, distracție, etc. Pentru a pregăti un set ai nevoie de zile întregi: să cauți piesele, să le cumperi, să le pregătești. Peste toate mai punem că trebuie să și călătorești mult uneori. Industria asta este destul de grea în România», a mai declarat Dodo. În momentul de față, Dodo este cunoscut pentru seturile sale house, combinate cu disco.

Dodo este absolvent de Comunicare și PR, iar, pe lângă serile sale pline de muzică, jobul său de zi este la Booha Bar, unde se ocupă de booking și evenimente. Printre pasiunile sale se află și colecționarea de viniliuri. Întrebat ce muzică ascultă, Dodo a spus că trece prin toate genurile, amintind chiar și de una dintre trupele lui preferate, Rolling Stones.

English
Română English