Connect with us

Artă

Se caută un artist vizual clujean care să expună la Fabrica de Pensule, după o rezidență de o lună

Published

on

Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca caută un artist vizual clujean, căruia să-i ofere loc de expunere în cadrul unuia din spațiile instituției: Spațiul Pilot. Rezidența artistică se oferă unei cercetări sau lucrări artistice din următoarele medii: pictură, sculptură, grafică, instalație, intervenție, artă în spațiul public, video, fotografie, design, ceramică, sticlă, metal sau desen animat. Rezidența va avea loc în perioada 30 iulie – 31 august 2018. Înscrierile doritorilor se pot face până luni, 16 iulie. 

Proiectul Fabricii de Pensule încurajează artiștii, experimentul și cercetarea, susține producerea, înțelegerea și studiul artei contemporane.

Pe perioada rezidenței, artistul va lucra la un proiect iar apoi va prezenta rezultatul în cadrul unui eveniment public în spațiul Pilot sau în afara lui, sub forma: artist talk sau prezentare, expoziție sau intervenție. Cel ales va cunoaște îndeaproape comunitatea de artiști, galeriști și lucrători culturali formată în jurul Fabricii de Pensule. Pe lângă un buget de producție și onorariu, artistul va avea la dispoziție resursele centrului de artă: spațiul de proiecte Pilot, biblioteca de artă, spațiul de cowork, pavilionul din Parcul Feroviarilor etc.

Cei care doresc să se înscrie la rezidența de la Spațiul Pilot o pot face până la data de 16 iulie, ora 23:59, la adresa: info@fabricadepensule.ro. Documentele necesare pentru înscriere sunt: CV sau biografie, portofoliul, care să conțină imagini ale lucrărilor sau proiectelor precedente și proiectul sau cercetarea  în sine, propusă de aceștia și motivația pentru alegerea acestei rezidențe, care să ocupe maximum o pagină. Propunerea este făcută doar artiștilor vizuali care locuiesc în județul Cluj. Nu există taxă de înscriere sau limită de vârstă.
Artistul va fi selectat pe baza motivației de a lucra în cadrul Fabricii de Pensule, a proiectului propus și a portofoliului. Sunt eligibile atât proiectele individuale, cât și proiectele propuse de grupuri de artiști. Numele artistului ales va fi anunțat joi, 19 iulie 2018.

Pilot este spațiul de proiecte al Federației Fabrica de Pensule, lansat în iunie 2016. Gândit ca o platformă independentă, acesta este dedicat experimentării de noi modele de lucru și de expunere, bazate pe procesualitatea creației artistice într-un nou cadru de referință, diferit de o galerie sau un spațiu de expunere clasic.

Prin acest proiect, Federația Fabrica de Pensule caută să ofere un context deschis și să ȋncurajeze colaborările ȋntre programe curatoriale sau proiecte artistice (individuale sau colective), abordări interdisciplinare și colaborări ȋntre artiști, curatori, performeri, operatori culturali etc. Spațiul funcționează, prin rotație, ca o platformă pentru curatori independenți, ca spațiu de rezidențe pentru artiști și pentru proiecte colaborative inițiate de artiști sau operatori culturali din domenii variate și ca laborator de cercetare artistică.

English
Română English