Connect with us

Film

Serile de film de weekend revin în Iulius Parc din Cluj-Napoca

Published

on

Proiectul Movie Nights, inițiat în această vară de Iulius Mall în colaborare cu Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), revine în Parcul Iulius din Cluj-Napoca. Pentru că trei dintre proiecțiile programate au fost anulate din cauza ploii, organizatorii le dau cinefililor ocazia să aleagă ce film va rula vineri, 6 iulie. Sâmbătă, 7 iulie, va fi proiectată comedia românească “Ursul”.

Ora proiecțiilor este 21.30. Propunerile pentru vineri sunt drama spaniolă „Estiu 1993” / “Vara lui 1993”, comedia spaniolă „Relatos salvajes” / „Povești trăsnite” și drama braziliană „Tudo Que Aprendemos Juntos” / „Profesorul de vioară”.  Publicul poate să aleagă din cele trei titluri pe pagina de Facebook a evenimentului Movie Nights, găzduit de Iulius Mall Cluj până vineri, la ora 12.00.

Regia „Estiu 1993” / “Vara lui 1993” este semnată de Carla Simón, premiat cu Marele premiu al juriului internațional Generația K+ și cu Cel mai bun debut la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2017. Spectatorii vor descoperi povestea Fridei, o fetiță de șase ani căreia îi este greu să gestioneze durerea provocată de moartea părinților și să se adapteze la noua ei viață.

„Relatos salvajes” / „Povești trăsnite”, în regia lui Damián Szifrón, combină elemente comice și thriller și a primit în anul 2016 premiul BAFTA pentru un film în altă limbă decât engleza. Este o poveste despre dragoste, dezamăgire, răzbunări ale trecutului, tragedie și chiar violența din detaliile vieții de zi cu zi.

„Profesorul de vioară”, o producție semnată de Sergio Machado, spune povestea unui violonist forțat de împrejurări să predea muzică unor tineri din cel mai periculos cartier din Sao Paolo. Pelicula este inspirată din realitate, pornind de la activitatea Institutului Baccarelli, unul dintre cele mai de succes proiecte de incluziune socială din Brazilia, inițiat în anul 1996.

Sâmbăta este rezervată pentru o comedie autohtonă, în regia lui Dan Chișu. „Ursul” (2011) este un road-movie plasat în România anilor ’90. Noul director al Circului de Stat vrea să rezolve problemele financiare prin vânzarea singurului urs, bătrân, unui vânător german. Însă artiștii circului se împotrivesc și de aici se țes situații amuzante, dar care transmit mesaje puternice despre pasiunea pentru meserie și dragostea față de companionul lor necuvântător.

Participarea la evenimentul Movie Nights din Iulius Parc Cluj-Napoca este gratuită. Cinefilii sunt încurajați să vină cu pernuțe și pături confortabile la proiecțiile din parc. Gustările sunt disponibile la standurile amenajate, pentru a avea un picnic la lumina lunii și a proiectoarelor. Organizatorii subliniază faptul că programul poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo, actualizările fiind comunicate pe pagina de Facebook și pe site-ul Iulius Mall Cluj.

Movie Nights a început în 16 iunie, include 12 proiecții și are loc în fiecare vineri și sâmbătă, de la ora 21.30, pe tot parcursul verii 2018, în afară de zilele când se suprapune cu principalele festivaluri din Cluj.

English
Română English