Connect with us

Fără categorie

Un nou festival de muzică la Cluj, în iulie 2020, la Castelul Rákóczi-Bánffy din Gilău: /Form Days – 4 zile, 5 scene, buget de un milion de euro

Published

on

Echipa din spatele localului /Form Space a anunțat astăzi detalii cu privire la cel mai nou festival de muzică și artă din Cluj: /Form Days. Cu un buget de 1 milion de euro, evenimentul va avea loc anul viitor, între 2 și 5 iulie, pe domeniul Castelului Rákóczi-Bánffy din Gilău, județul Cluj.

Festivalul va avea cinci scene, dintre care patru muzicale: /Form Stage, Midi Stage, SubForm Stage și Reggae Stage și una dedicată mai multor arte: Arts Stage.

Conform organizatorilor, terenul castelului din Gilău, castel datat în secolele XII-XIII, va fi gazdă pentru 50.000 de participanți, care vor avea la dispoziție autocare care vor circula din Cluj-Napoca, dus-întors.

Creierul întregului concept de festival de la Gilău este Teodor Negrea, cunoscut drept fost patron al clubului Boiler, închis după incendiul de la Colectiv pentru mai multe nereguli. De asemenea, Negrea a fost în echipa de conducere de la Electric Castle, festival care l-a inspirat asupra locației /Form Days.

În curând vor fi anunțate detalii cu privire la line-up și la prețul și modul de procurare al biletelor.

Clubul Midi, redeschis în toamnă, intrat în „familia” /Form

„Familia” /Form e reprezentată în momentul de față de /Form Space, /Form Cafe, SubForm, Stories by /Form și Midi. După o perioadă în care a stat închis, clubul Midi a fost „resuscitat” de Negrea în această toamnă cu petreceri săptămânale din sfera muzicii techno și nu numai.

Festivalurile clujene, nominalizate la European Festival Awards

Anunțul despre noul eveniment a venit la doar câteva zile după ce trei festivaluri, cele mai mari din țară și toate din Cluj au intrat între nominalizările de anul viitor ale European Festival Awards. European Festival Awards premiază evenimente din cinci categorii: Best Major Festival, Best Medium Festival, Best Small Festival, Best Indoor Festival și Best New Festival. UNTOLD a fost nominalizat la categoria Best Major Festival, care include festivaluri cu o asistență de peste 40.000 de persoane pe zi. Electric Castle a fost nominalizat la categoria Best Medium-Sized Festival, cu o asistență zilnică între 10.000 și 39.000 de persoane, iar Jazz in the Park e nominalizat la categoria Best Small Festival, cu o asistență de până la 10.000 de persoane pe zi.

Votul publicului se poate face între 11 și 30 noiembrie, iar premiile se oferă într-o ceremonie ce va avea loc în prima lună a lui 2020, în Olanda.

English
Română English