Connect with us

Festival

VIBE Festival, înlocuitorul Peninsula / Félsziget, la a doua ediție

Published

on

Târgu Mureș și-a găsit înlocuitor pentru festivalul de muzică Peninsula. Pe același teren, învecinat cu ștrandul din cadrul Complexului Weekend, se organizează, de anul trecut, VIBE Festival. Ediția din acest an se ține în perioada 5-8 iulie.

Peste 50 de artiști sunt așteptați să urce pe cele patru scene de pe mailul Mureșului, din 5 până în 8 iulie. Printre ei, de luat în seamă sunt Sigma, Willy William, Wellhello sau Dub Pistols. Pe lângă clasicele concerte, într-un spațiu regândit față de anul trecut, vor avea loc competiții sportive, expoziții, târguri, discuții despre fashion, blogging și călătorii, spectacole și alte programe speciale de festival. VIBE Festival găzduiește și o universitate de vară, numită Vibe KOLI. În cadrul acesteia se țin aproximativ optzeci de programe în patru locații, evenimente ce îi implică pe studenții de la Universitatea Babeș-Bolyai și de la Sapienția Hungarian University of Transylvania.

Festivalul VIBE este organizat pe terenul de lângă Complexul Weekend, de pe malul Mureșului, unde, între 2003 și 2012 a avut loc celebrul festival Peninsula / Félsziget. Ultima ediție a Peninsula s-a ținut pe Valea Gârbăului, de lângă Cluj-Napoca.

Târgu-Mureșul, pe harta principalelor festivaluri europene

Încă de la prima ediție, festivalul VIBE de la Târgu Mureș a intrat între cele mai imporante evenimente muzuicale. Astfel, VIBE a fost nominalizat la categoriile “Cel mai bun festival mic” și “Cel mai bun festival nou”, din cadrul European Festival Awards (EFA). EFA premiază cele mai bune festivaluri de pe continent. În cadrul evenimentului, derulat încă din 2009 se aleg 15 câștigători din circa 350 de festivaluri. Se oferă 15 premii, din care șapte în urma votului publicului. Printre câştigătorii anilor precedenți se enumără și UNTOLD, care, la prima ediție, cea din 2016, a primit titulatura de “Best Major European Festival”. Alte festivaluri premiate în la ultima ediție a EFA sunt Sziget Festival (Ungaria), EXIT Festival (Serbia) sau Down The Rabbit Hole (Olanda).

Prima ediție a VIBE Festival a avut patru zile și a adunat laolaltă 24.000 de vizitatori, mai mult de jumătate dintre participanți fiind dinafara orașului Târgu Mureș.

English
Română English