Connect with us

Festival

VIDEO Electric Castle – Recomandările zilei II. Scena Dance Garden, deschisă cu prima petrecere Elrow din România

Published

on

După prima zi, care a stat sub semnul muzicii reggae prin legenda Damian Marley, care a concertat la Bonțida, Electric Castle începe să inspire diversitate. JP Cooper, Wolf Alice, Digitalism sau Netsky sunt doar câteva concerte-cheie ale celei de-a doua zile de festival. Totuși, de departe, petrecerea Elrow de la scena Dance Garden este cel mai așteptat moment al zilei de joi.

Joi, cea de-a doua zi din cele cinci de festival, pe scenele EC urcă nume cunoscute la nivel internațional, din diferite zone muzicale, de la dance la electro house și drum’n’bass.

Momentul zilei de joi este, fără doar și poate, petrecerea-maraton care deschide scena Dance Garden. Brandul internațional Elrow e cunoscut pentru fiestele spaniole nebune ținute în spații colorate, cu instalații vizuale futuriste. Tema primei petreceri Elrow din România este „Psychedelic Trip”. Acrobații la trapez și ploi de confetti vor putea fi văzute în premieră națională la Bonțida începând cu ora 22.00, în curtea castelului Bánffy. Până vineri, la 06.00 dimineața, la pupitrul DJ-ului vor urca DigitaLove, Tini Gessler, Groove Armada, George Privatti și Nastia. Primul dintre acesta este singurul DJ român din line-up-ul „Psychedelic Trip”.

Cântărețul englez JP Cooper urcă pe scena principală de la EC de la ora 20.00. Acesta își va prezenta în premieră primul său album. Artistul a adunat peste un milion de vizualizări online la clipurile pieselor sale, încă dinainte să își lanseze primul material discografic, la care a lucrat trei ani de zile. Piesa “She’s On My Mind” este imposibil să nu o recunoști din playlist-urile tuturor radiourilor.

O experiență de neratat joi seară este și trupa Wolf Alice, care îmbină stilurile soul, dance și tropical house cu rockul alternativ. „Moaning Lisa Smile” este una din piesele pentru care formația ar putea fi recunoscută de public. Concertul lor începe la 21.30, pe aceeași scenă principală.

Trupa suedeză Icona Pop, cu al lor melanj de stiluri va fi o surpriză plăcută. De la 23.00, la Main Stage, publicul va fi purtat pe valul combinației de stiuri abordate de cei de la Icona Pop: electro house, punk și indie pop.

Poate cel mai cunoscut artist al zilei este Netsky, care apare în programul zilei de la 00.45 la 02.00, la scena principală. Netsky a mai fost la Bonțida cu trei ani în urmă. Superstarul drum’n’bass a fost recompensat din plin pentru munca sa de-a lungul vremii. El a câștigat Discul de Aur, Discul de Platină și Dublul Disc de Platină.

Cam în același interval orar, începând cu 01.00, la scena Hangar va cocnerta duo-ul german de muzică electronică Digitalism, un alt “must see” al ediției.

Alți artiști care performează joi pe cele nouă scene: Agent Fresco, KrisKross Amsterdam, Technimatic, Spectrasoul, White Walls, Buscemi, Nopame, Petre Inspirescu, DWLS, Eyescream, Sauce& K-Lu, Vlad Dobrescu, Zo, Ninjabreakz, AdamDolph, Selekta, Socol, DEX, Karak, RandomBrandon, Christu, Forma, Dnu, Mircea Grecescu, PierreD’Vara.

Programul de joi de la fiecare din cele nouă scene poate fi consultat în fotografia de mai jos, iar programul întreg al festivalului se poate găsi pe site-ul oficial.

English
Română English