Connect with us

Muzică

Vin fiert și ceai cald, în toiul verii, la Jazz in the Park. Festivalul se mută în „casa” lui

Published

on

După o săptămână de concerte organizate în diferite locuri și spații din oraș, Jazz in the Park se întoarce în locul care l-a consacrat: Parcul Central Simion Bărnuțiu. Acolo, publicul e așteptat cu vin fiert și ceai cald. Toate concertele și activitățile de aici vor fi gratuite.

Prima parte a festivalului a avut loc la Opera Maghiară, în curtea Muzeului de Artă, în /Form Space, pe Malul Someșului, la Pata Rât și pe două străzi din oraș. De astăzi, Jazz in the Park se mută în casa sa din fiecare an: Parcul Central. Aici, publicul este așteptat cu patru scene: Main Stage, Scena Alternativă (o combinație de stiluri: jazz-electro-rock), Scena „România 100” (dedicată ultimilor 100 de ani de muzică românească) și VRTW (scena de dans a festivalului), dar și cu multe zone de activități și de streetfood.

Organizatorii sunt conștienți că vremea ploioasă ar putea fi un motiv pentru care publicul să aleagă să stea acasă, fapt pentru care au pregătit câteva surprize. „Anul trecut hamacul era piesa must have la Jazz in the Park. Anul ăsta e pelerina colorată. Poa’ să ne plouă cât o vrea! Ia-ți pelerina colorată și hai să facem parcul vesel și fain, pe ritmuri de jazz, indiferent de vreme. Dacă nu ai încă pelerină, avem noi, le găsești de mâine la standul Merchandise, lângă Main Stage, pe aleea principală a parcului”, au anunțat organizatorii. Deși nu suntem în toiul iernii, la barurile din festival se va vinde vin fiert și ceai cald. Mai mult, la trei beri blonde cumpărate la „draught”, fiecare participant va primi una gratis. La fel, la cinci „shot”-uri, al șaselea va fi din partea casei. „Pregătim vinul fiert acum, la final de iunie. De la gheață, trecem la vin fiert și ceai cald, plus «rainy shot»-uri. În barurile Jazz in the Park găsești de azi (și) băuturi calde care să te facă să dansezi în ploaie cu și mai mult spor. Pentru cei care vor să se răcorească, plouă cu bere la draught”, e mesajul echipei organizatoare.

De astăzi și până duminică, în ultima zi a a evenimentului, în „casa verde a jazz”-ului vor concerta nume ca Nouvelle Vague, Gallowstreet, The Herbaliser, Bill Laurance sau Fanfara Ciorcârlia. Pentru a marca anul centenarului, Jazz in the Park a făcut o scenă specială, „România 100”, care va fi cea mai „târzie”. Aceasta se va deschide la miez de noapte și va găzdui câteva „episoade” importante din muzica românească: muzica lui George Enescu, a Mariei Tănase, dar și un tribut Johnny Răducanu sau chiar jazz românesc din zilele noastre. Scenele din parc se vor deschide, în primele două zile, la ora 17.00, iar în ultimele două,  la 15.00.

În plus, la Jazz in the Park au loc multe activități și ateliere creative pentru copii și pentru iubitorii de lectură, jocuri, experiențe audio, de relaxare, sport sau streetfood.  Participarea la concerte e liberă. Programul Jazz in the Park poate fi consultat pe site-ul oficial.

English
Română English