Connect with us

Sănătate

„Vizită tăcută” a lui Iohannis la Oncologie. Președintele, „dojenit” de deputatul Emanuel Ungureanu

Published

on

Prezent la Cluj-Napoca pentru a vorbi în deschiderea Olimpiadei Internaționale de Matematică, președintele Klaus Iohannis a vizitat astăzi și Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din oraș. La ieșirea din spital, președintele a refuzat să dea declarații presei, rezumându-se la a-i saluta pe cei prezenți, printre care un grup al protestatarii #rezist, care l-au aclamat minute în șir.

„Prin această vizită, Președintele Klaus Iohannis transmite un semnal de încurajare a investiției în zona sănătății și susține un model de bună practică în domeniul medical, reprezentat de un spital care face performanță.”, se arăta într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Inițiativa președintelui de a da ca exemplu de bune practici și model de performanță Institutul Oncologic clujean a fost demontată de deputatul de Cluj al USR, Emanuel Ungureanu, cel care l-a denunțat pe medicul Mihai Lucan.

Iohannis, certat de deputatul USR, Emanuel Ungureanu

„Pacienții cu cancer care vin la Institutul Oncologic nu sunt tratați în niciun caz după cele mai înalte standarde de performanță, în acest Institut Oncologic s-au luat și se mai iau, tone de șpagă. Vizita lui Klaus Iohannis validează simbolic sistemul murdar construit în acest spital de către Irimie pe spatele politic al lui Ioan Rus.

Sunt profund dezamăgit de faptul că președintele meu nu vizitează spitalele mizere, cu probleme grave de infrastructură și să impulsioneze prin mesaje clare construirea de noi unități sanitare la standarde germane.”, a scris, într-o postare pe Facebook, deputatul USR.

Angajații spitalului, puși la treabă pentru vizita președintelui

Acesta a vorbit și despre pregătirile făcute pentru vizita lui Iohannis la Oncologie. „În spirit ceaușist, gropile din fața Institutului au fost plombate peste noapte, bordurile au fost vopsite, la fel și copacii. Infirmierele patriei, cu mult entuziasm, în costum de clinică «corespunzător» au fost trimise să strângă gunoaiele de prin tufele de la intrarea pe unde calcă pasul greu al Președintelui. Domnul Iohannis nu va intra în această uzină a morții pe ușa pe unde intră bolnavii ci pe o intrare specială”, a spus Ungureanu în altă postare.

English
Română English