© Copyright 2018 evenimentar.ro

Muzică

Care sunt evenimentele de neratat de la Jazz in the Park

Publicat

în

În ziua 1 de festival, organizatorii Jazz in the Park au făcut câteva recomandări publicului. Alin Vaida, directorul festivalului a vorbit despre evenimentele de neratat de la regalul de jazz.

În scopul celor mai nehotărâți dintre pasionații de muzică jazz, organizatorii au venit cu câteva sugestii de „must see”. Potrivit acestora, publicul nu trebuie să rateze primul eveniment din festival, Gala de deschidere, unde vor cânta un ansamblu de 14 muzicieni, Juan de Marcos Afro-Cuban All Stars. Pe lângă acesta au fost amintite și concertele:

– Juan de Marcos Afro-Cuban All Stars (21 iunie – Opera Maghiară);

– Alfa Mist (22 iunie – Muzeul de Artă);

Marius Mihalache Band, JazzyBIT și Taraful lui “Siminic“, din Gherla – (26 iunie – Pata Rât);

Gallowstreet (28 iunie – Main Stage, Parcul Central);

– Koffie (29 iunie – Alternative Stage, Parcul Central);

Nouvelle Vague (30 iunie – Main Stage, Parcul Central);

– Kroke (30 iunie – Main Stage, Parcul Central).

Despre ultimii, originari din Polonia, directorul festivalului, Alin Vaida a povestit că au multe influențe etnice, de „world music”. „Cei de la Kroke sunt deosebiți. Ei au colaborat chiar cu Nigel Kennedy. Au o influență evreiască, gravă, sumbră, dar în muzica lor sunt și note de umor. Mai pe românește, ei fac haz de necaz”, a explicat directorul Jazz in the Park.

Referitor la artiștii care vor fi prezenți în acest an la Cluj, echipa Jazz in the Park recunoaște că s-a pus accent pe diversitate. Organizatorii spun că, înainte de orice, „omul de festival” trebuie să fie fericit cu alegerile pe care ei le fac în sprijinul său. „Am încercat să avem un «line-up» cât mai variat, cu multe influențe. La baza formării acestuia avem un principiu mai mult uman: ne gândim cum am putea să îi bucurăm pe cei din public astfel încât să plece cu zâmbetul pe buze de la concerte”, a declarat Vaida. „Pariul a fost să aducem trupe pe care oamenii, poate, nu le cunosc, dar trebuie să le descopere. Am încercat, pentru acest an, să facem un «line-up» eclectic, format din trupe cu foarte multe substanță când e vorba de jazz”, l-a completat “booking manager”-ul Dragoș Bâscă, colaborator al festivalului.

Amintim că Jazz in the Park este, din acest an, membru al European Jazz Network (EJN). EJN este o asociație compusă din producători și organizații de profil, specialiată în muzica creativă și jazz european.

Română
English Română