© Copyright 2018 evenimentar.ro

Muzică

Clujenii au dansat pe ritmuri cubaneze la deschiderea Jazz in the Park

Publicat

în

1.000 de oameni au dansat zeci de minute printre scaune la evenimentul de deschidere al festivalului Jazz in the Park. Clujenii au umplut sala Operei Maghiare, unde Juan de Marcos Afro-Cuban All Stars a susținut cel mai important concert al festivalului.

S-a deschis oficial Jazz in the Park! Evenimentul cel mai important al festivalului de muzică a fost Gala de deschidere, organiată la Opera Maghiară. În cadrul acesteia au concertat Juan de Marcos Afro-Cuban All Stars un grup de artiști cubanezi, în frunte cu fondatorul Buena Vista Social Club. Pentru seara de joi biletele au fost vândute în toatalitate, încă dinaintea zilei concertului.

Cubanezii au ridicat sala în picioare încă de la începutul concertului lor. Ritmurile de rumba, chachacha sau de jazz afro-cubanez i-au făcut pe cei din public să danseze zeci de minute. Clujenii s-au declarat încântați de prestația lui Juan de Marcos González și i-au chemat pe artiști înapoi pe scenă în două rânduri, după ce aceștia și-au terminat spectacolul. Band-ul a interacționat cu publicul, încurajându-l să-l acompanieze cu aplauze și diferite mișcări de dans.

Juan de Marcos Afro-Cuban All Stars e format din 14 membri și cântă diverse ritmuri: de la rumba, chachacha, timba până la jazz afro-cubanez. Ansamblul de muzicieni fac parte din generații diferite și demonstrează că recuperarea trecutului nu s-a făcut fără a crea o legătură solidă între jazz, muzică traditională și cea contemporană, o armonizare obligatorie care uimește și bucură la fiecare show un public divers.

Română
English Română