© Copyright 2018 evenimentar.ro

Muzică

! DOAR AICI VIDEO Trupa Șuie Paparude, interesată să scrie o piesă despre ultrașii de la „U” Cluj după o propunere făcută de evenimentar

Publicat

în

Aflați în direct pe Facebook ca invitați într-o emisiune la Radio Guerrilla, membrii trupei Șuie Paparude, Mihai Dobre, Mihai Câmpineanu și Bean MC au promis că vor înregistra o piesă despre echipa de fotbal Universitatea Cluj și fanii acesteia.

Trupa Șuie Paparude a lansat, după 8 ani de pauză, un album nou, cu același nume ca și formația. În timp ce discutau despre noul material în studioul Radio Guerrilla, cei trei au fost chestionați de reporterul evenimentar, printr-un mesaj scris, referitor la o idee nouă și anume de a scrie o piesă despre inscripția  «„U” dragoste amore», care „trona” pe toți pereții Clujului în urmă cu câțiva ani. Întrebarea a venit vizavi de una din cele 20 de piese de pe noul album Șuie Paparude – „Privește cerul”, care a venit de la o altă inscripție celebră, de data asta din Capitală. Cei trei s-au arătat interesați de „ofertă” , discutând câteva minute despre asta și despre fenomenul ultras. „De ce nu? Eu, cel puțin, sunt în zona asta de fotbal, recunosc.”, a declarat Mihai Câmpineanu aka Michi. „Mai ales oamenii din peluză, am observat că, indiferent ce se spune despre ultrași, mai ales în anii ’90 și 2000, dacă treci peste primele felii, ca la o ceapă, dai de oameni mișto și de oameni care sunt gata să fie lângă tine și sunt lângă tine de la prima încercare până la ultima” , a spus Bean MC, membrul vocal principal din trupele Șuie Paparude și Subcarpați.

 

 

Trupa Șuie Paparude este formată din Mihai Dobre aka Dobrică, Mihai Câmpineanu, zis și Michi și Alexe Marius Andrei, cunoscut ca Bean MC.

În 2013, Michi a avut un infarct după un concert pe care trupa sa l-a susținut la Timișoara. El a fost operat de urgență și a stat în comă indusă mai multe zile. Acum, el este cu mai bine de 20 de kilograme mai slab și ține un regim drastic. În momentele grele pe care le-a trăit, alături de Michi au stat ultrașii echipei sale favorite, atunci Steaua București, actuala FCSB, care i-au întins bannere de susținere în timpul meciurilor.

Noul album al Șuie Paparude poade fi download-at de AICI.

Șuie Paparude este cea mai cunoscută trupă românească de muzică electronică, având în spate mai bine de 20 de ani, cu un prim album scos în 1995. Formația a cântat în deschiderea unor concerte cu trupe apreciate internațional, ca și Depeche Mode. De-a lungul timpului, din cadrul trupei au făcut parte și DJ Vasile, dar și MC-ul Cezar Stănculescu aka Junkyard.

Calendar de evenimente

  1. EXPOZIȚIE. Space in the City

    februarie 6 @ 10:00 am - mai 16 @ 8:00 pm

Vezi ce am publicat azi!

aprilie 2021
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Română
English Română