© Copyright 2018 evenimentar.ro

Festival

! DOAR AICI Grasu XXL, după NEVERSEA: „Înjur guvernele de când am început să cânt. De 30 de ani ne-au «tocat» încontinuu”

Publicat

în

Artistul întrerupt de o pană de curent survenită la scena The Ark, de la NEVERSEA a vorbit cu evenimentar, pentru prima dată de la incident, despre teoria născută odată cu nefericita întâmplare. În timpul concertului lui Grasu XXL, de duminică, 8 iulie, din ultima zi a festivalului, mii de oameni au strigat în cor PSD, ciuma roșie! minute în șir.

La mai bine de două zile de la pana de curent din cadrul NEVERSEA, cântărețul Grasu XXL a vorbit pentru prima dată despre amploarea pe care au avut-o cuvintele sale injurioase antiguvernamentale și despre faptul că el „se luptă” cu guvernele care, potrivit lui, „ne-au «tocat» țara treizeci de ani”. „Nu am înjurat PSD-ul, ci am zis de guvern. Nu e o noutate, fac asta de douăzeci de ani, de când am început să cânt. Le zic de bine la fiecare concert. Fuck ’em!”, a explicat, pentru evenimentar, artistul rap. „Nici nu mai știu care cum sunt la guvernare, pentru că nu mă reprezintă. Știu doar că treizeci de ani ne-au «tocat», asta știu. Și când era PNL era la fel”, a continuat Grasu XXL.

După felul și ordinea în care s-au întâmplat evenimentele de la scena The Ark, mulţi fani au speculat faptul că spectacolul rapper-ului ar fi fost întrerupt din cauza injuriilor aduse guvernului. Imediat după incident, organizatorii au spus că pana de curent a fost determinată de defecțiunea unui generator electric, care a fost, într-un final, schimbat pentru ca artistul să își poată continua concertul. Teoria a fost demontată atât de Grasu XXL, cât și de echipa NEVERSEA. „Noi nu facem politică, suntem apolitici. Nu instigăm la politică în niciun fel, ci la muzică şi la a oferi bucurie oamenilor. Oamenii sunt liberi să se exprime în limita decenţei şi a bunului-simţ”, a declarat în presă directorul de Marketing şi Comunicare al festivalului, Edy Chereji.

„A picat un generator, nimic mai mult, nimic mai puțin, doar că, din păcate, vina a căzut pe festival”, a ținut să precizeze și Grasu XXL.

Filmul evenimentelor de la concertul lui Grasu XXL

Concertul rapper-ului Grasu XXL a fost întrerupt mai bine de o jumătate de oră din cauza unei pene de curent. Artistului i s-a oprit microfonul în timpul piesei „Curaj”, cântec ce îi invită pe români la schimbare printr-o revoluție ca o ultimă soluție vizavi de situația țării, prin versurile sale. Printre versurile cântecului pe care îl presta, Grasu XXL a introdus și câteva injurii adresate Guvernului României.

La câteva minute după sloganul său antiguvernamental, sunetul și luminile de la scena The Ark s-au oprit, din senin. Atunci, artistul a aprins lanterna telefonului mobil, adresându-se publicului: „Cine mai e aici?”. Mulțimea și-a aprins lanternele telefoanelor și a început să scandeze „PSD, ciuma roșie!”, însă rapper-ul a părăsit scena.

După o pauză de aproximativ 15 minute, pe scenă a apărut o persoană din echipa organizatoare care le-a spus celor din public că „speră să fie o problemă de jos și nu de sus”. Cu toate că spectacolul părea încheiat, petrecăreții au așteptat în beznă în fața scenei mai bine de 20 de minute. La un moment dat, Grasu XXL a revenit întrebându-i pe cei din public: „Mai sunteți aici? Foarte tare! Toate luminițele în aer!”, moment în care l-a aplaudat, aclamându-l puternic.

Artistul a mai a mai cântat două melodii și, înainte să plece a avut un scurt dialog cu publicul: „Mă uit, așa, la voi și eu văd speranța. Cred că noi, ăștia tineri, o să schimbăm țara asta. Nu trebuie să așteptăm un președinte să facă ceva, nu trebuie să așteptăm nici măcar un premier. Nu mă interesează politica, nu m-a interesat niciodată, dar știu că energia asta a voastră, energia asta de aici, a tinerilor, o să schimbe ceva în țara asta! Trebuie să știți că în lumea asta plină de ură, de igoranță doar dragostea invinge”.

Concertul lui Grasu XXL de pe scena The Ark a festivalului NEVERSEA a început duminică, la ora 22.00. În ultima zi de festival traficul total a fost de peste 53.000 de persoane. În cele 4 zile, în festival au intrat 210.000 de oameni pentru a-i vedea pe cei aproape 200 de artiști.

 

Versurile piesei “Curaj”, cântată de Grasu XXL înainte de pana de curent

„Nu vreau politică, eu nu cred în vorbe

Nu cred în bombe, nu cred în tobe,

România e în probe,

Hai, las-o, bre’!

Mai calzi ca niște sobe

Latini, domnule, revolutie!

[…]

Uite ce e! Ce? Uite ce e:

La mine-n România totu’ e invers, bre’

Ne-ndreptăm spre țările calde

Pentru că, poate, punem bani deoparte

Statele civilizate sunt neinteresate,

[…]

Sătui de bolșevici,

Nu votăm bunici!

Fără frici,

Dăm o tură printre inamici

Și ca să meargă brici

Tre’ să avem curaj

[…]

Uite ce e, facem revoluție

Uite ce e, e ultima soluție!”

Română
English Română