© Copyright 2018 evenimentar.ro

Sport

Faci pași, donezi speranță! Walking Month 2018 sprijină campioni ai Jocurilor Paralimpice

Publicat

în

Concursul annual Walking Month, prin care clujenii sunt încurajați să ia orașul la pas pentru a sprijini un caz social, a dat liber la înscrieri. Iubitorii de plimbări prelungite pe jos se vor putea înscrie în competiție până în 5 septembrie. Concursul propriu-zis va avea loc în 10 septembrie și 7 octombrie. Toate fondurile câștigate din înscrierea participanților vor merge spre Centrul Sportiv Lamont, club sportiv ce are în componență persoane cu dizabilități fizice, multi-medaliați la Jocurile Paralimpice.

Competiția, organizată de Betfair Romania Development în parteneriat cu Banca Transilvania, strânge fonduri pentru Centrul Sportiv Lamont, un club sportiv destinat persoanelor cu dizabilități fizice, care a dat României zeci de medalii la Jocurile Paralimpice și alte mari competiții internaționale. Concursul are două categorii: Profesioniși și Amatori. În anul 2018, Walking Month are ca slogan propiziția simplă „Pași pentru campioni”. „Conceptul concursului este foarte simplu: echipe de 4 persoane, prieteni sau colegi de serviciu, încearcă să umble cât mai mult pe jos timp de o lună, folosind o brățară care numără automat pașii sau, pur și simplu, propriul telefon mobil. Vom crește numărul de concurenți și le vom pregăti acestora o mulțime de surprize și activități suplimentare, ca mulțumire pentru implicarea lor”, spune Oana Petruș, coordonatoarea programului din partea Betfair Romania Development.

Clubului Sportiv Lamont este o asociație non-profit fondată în 1999, Lamont a ajutat deja mii de oameni să practice un sport și a devenit în timp o adevărată „pepinieră” de campioni: sportivii cu dizabilități înregistrați la club au adus României medalii de la marile competiții internaționale de profil, incluzând aici și Jocurile Paralimpice. În tot acest timp, Clubul Sportiv Lamont a funcționat dintr-o finanțare privată oferită de fondatoarea lui, Sally Wood Lamont, a primit un grant din partea Primăriei Cluj-Napoca pe o perioadă de un an și a înființat o „unitate protejată” pentru a avea o sursă constantă de venit. De curând însă, lipsa altor finanțări din partea autorităților, precum și desființarea „unităților protejate”, au pus în pericol continuarea programelor asociației, într-un moment critic pentru campionii care au adus medalii României: perioada de calificare la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020.

Toți cei care vor să ajute campionii paralimpici ai României și să susțină practicarea sportului de către persoanele cu dizabilități o pot face prin înscrierea în concursul caritabil Walking Month, singura competiție în care pot câștiga premii pur și simplu umblând pe jos. Cea de-a patra ediție Walking Month va avea loc din 10 septembrie în 7 octombrie 2018, iar înscrierile sunt deschise până în 5 septembrie.

Fiecare weekend din timpul Walking Month va fi un prilej de a descoperi plăcerea simplă a mersului pe jos și beneficiile sportului pentru sănătate: de la transformarea unor bulevarde din oraș în zone pietonale la demonstrații ale sportivilor și jocuri organizate împreună cu campionii paralimpici ai României, programul competiției va fi unul foarte bogat.

„Ne bucurăm să ne alăturăm programului Walking Month în calitate de susținători. Este o inițiativă frumoasă, care a schimbat deja percepții şi a convins mii de oameni să îşi schimbe stilul de viață şi atitudinea față de «mişcare». Fiecare clujean care își lasă mașina acasă și face tot mai multă mișcare pentru o cauză de suflet este un câștigător”, a spus directorul de marketing și comunicare al Băncii Transilvania, Sergiu Mircea.

Concurenții Walking Month pot câștiga premii atât dacă ajung pe unul din primele locuri la finalul competiției, cât și prin tragere la sorți, fiindcă acest concurs este deschis tuturor celor ce vor să își îmbunătățească condiția fizică, nu doar celor aflați deja în formă excelentă.

Walking Month se află la ediția cu numărul IV. În 2015, cei 600 de participanți au strâns 42.000 de lei pentru dotarea cu aparatură medicală a unui spital de copii din Cluj-Napoca; în 2016, numărul concurenților a crescut la 1.440, care au donat 132.126 pentru terapia de care aveau nevoie copiii cu dizabilități neuro-motorii. Anul 2017 a adus cele mai spectaculoase rezultate din istoria Walking Month, cu 146.520 de lei donați către Beard Brothers, ceea ce a permis organizației să își dubleze capacitatea serviciului The Beard Mobile, primul taxi comunitar gratuit destinat persoanelor care nu se pot deplasa. La Walking Month 2017 s-au înscris peste 1.700 de persoane.

Potrivit ultimului Eurobarometru al Uniunii Europene, 51% dintre români nu se implică niciodată în activități fizice, iar 75% petrec cel puțin două ore și jumătate lipiți de calculator sau televizor.

Singura condiție pentru doritorii care vor să se înscrie la Walking Month este să aibă un smartphone pe care să ruleze aplicația concursului, disponibilă în Google Play și App Store.

 

Pașii pentru înscriere

– Descarci aplicația Walking Month din Google Play sau App Store –> DE AICI ;

– Faci cât mai mulți pași din 10 septembrie în 7 octombrie;

– Câștigi și îi ajuți pe #CampioniiLamont să câștige noi medalii pentru România.

 

Pachete și prețuri

– Basic – pentru cei care dispun deja de un dispozitiv de numărare al pașilor – 79 de lei;

– Traker – Înregistrarea + device Mi Fit din a doua generație, care va rămâne la participanți – 149;

– VIP – Pachete în număr limitat, care conțin:

* ochelari de soare ediție limitată Walking Month,

* Tricou cu design special Walking Month

* Husă waterproof pentru telefon

+ brățară Xiaomi verde, galben sau albastră.

 

Cifrele și câștigătorii Walking Month 2017

– Participanți plătitori de taxă: 1.741

– Orașele de provenineță ale participanților: Oradea, Brașov, Bistrița, Satu Mare, București, Târgu Mureș.

– Număr de echipe: 446

– Suma strânsă: 146.520 de lei

– Câștigători:

* Profesioniști:

– locul I –  Skywalkers (4.211.124 de pași);

– locul al II-lea: BG Soft;

– locul al III-lea: FlowerS Power;

* Amatori:

– locul I – Ultrarunners (3.262.759 de pași);

– locul al II-lea: Tarahumara

– locul al III-lea: Non-Stop.

– Cel mai mare număr de pași:

* Profesioniști: Aron-Vîrtic ( Happy Walkers) – 2.046.273 de pași,

* Amatori: Livia Szigyarto (Non-Stop) – 1.357.022 de pași.

Română
English Română