© Copyright 2018 evenimentar.ro

Festival

Festival internațional de teatru stradal și animație pentru copii, cu public de 17.000 de oameni, în toamnă la Cluj

Publicat

în

WonderPuck, festivalul internațional de teatru stradal și animație pentru copii și familie își va deschide cea de-a doua ediție în 14 – 16 septembrie, la Cluj. Evenimentul, organizat de Teatrul de Păpuși „Puck”  se va extinde față de ediția din 2017 și va avea activități, în totalitate gratuite, în Piața Unirii, la kilometrul zero, dar și în Piața Muzeului și la Castelul Bánffy din Bonțida. 

Festivalul Internațional Stradal WonderPuck, singurul festival pentru copii și familie din Transilvania, își va desfășura cea de-a doua ediție în perioada 14 – 16 septembrie 2018. Astfel, evenimentul va marca începutul noului an școlar prin vizionarea de spectacole în aer liber, cu acces gratuit. WonderPuck oferă un program complex de educație teatrală și culturală menită să formeze gustul estetic atât al celor mai mici spectatori, cât și al întregii familii. Vor fi trei zile pline de experiențe culturale de excepție, cu acces liber pentru toată lumea, de la mic la mare.

O noutate a celei de-a doua ediţii este extinderea zonei de desfășurare a festivalului. Astfel,  dacă la prima ediție a existat un singur spațiu de interes, respectiv Piața Unirii, acum vor fi incluse pe harta festivalului atât Piața Muzeului cât și Castelul Bánffy din Bonțida. De asemenea, în acest an festivalul va avea trei secțiuni: WonderPuck pentru preșcolari și școlari, WonderPuck pentru adolescenți, tineri și adulți, precum și  WonderPuck la Centenarul Marii Uniri.

Spectacolele oferite de companii teatrale din țară și din străinătate au ca scop dezvoltarea Festivalului Stradal WonderPuck, care dorește să devină un spaţiu de referinţă între festivalurile europene cu acest specific.

Încă de la prima ediție, festivalul s-a bucurat de un succes considerabil, reunind peste 300 de artiști în cele 30 de spectacole, cinci ateliere și expoziții în aer liber, având o audiență de peste 17.000 de spectatori în cele trei zile.

„Puck”, singurul teatrul de păpuşi din Cluj

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal WonderPuck, un eveniment dedicat întregii familii.

Română
English Română