© Copyright 2018 evenimentar.ro

Film

Filmul câștigător al TIFF 2016, proiectat în Iulius Parc

Publicat

în

Cinematograful din aer liber din Iulius Parc își continuă proiecțiile din zilele de weekend. În acest sfârșit de săptămână, la Movie Nights vor rula thriller-ul românesc „Câini”, câștigător al trofeului TIFF în urmă cu doi ani și drama – documentar poloneză „All these sleepless nights”. 

Serile cinematografice în aer liber continuă în Iulius Parc, la Movie Nights. Vineri, 13 iulie, de la ora 21.30, va fi proiectat filmul românesc „Câini”, regizat de Bogdan Mirică. Filmul surprinde parcursul lui Roman, un tânăr de la oraș, care ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, din apropierea graniței cu Ucraina, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său. Roman devine martorul unor evenimente bizare, iar de aici, acțiunea conduce la o stare generală de amenințare.

Producția este câștigătoarea Premiului FIPRESCI al secțiunii Un Certain Regard, de la Cannes, din 2016, an în care a fost recompensat și cu Trofeul Transilvania, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca. În 2017, a obținut cinci premii GOPO, pentru „Cel mai bun actor într-un rol principal într-un film de lungmetraj ficţiune” – Gheorghe Visu, „Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un film de lungmetraj ficţiune” – Vlad Ivanov, „Cel mai bun film de debut (lungmetraj)”, dar și pentru “Cea mai bună imagine”, „Cel mai bun sunet” și „Cea mai bună muzică originală”.

Sâmbătă, tot de la ora 21.30, la Movie Nights se va vedea „All these sleepless nights”, în regia polonezului Michal Marczak. Filmul îi are în prim-plan pe Krzysztof şi Michal, doi colegi la şcoala de artă, care hoinăresc pe străzile Varșoviei încercând să se bucure de experiențe până la limită, pentru a afla ce înseamnă să fii treaz într-o lume care preferă să doarmă. Drama – documentar a fost gândită să surprindă sensibilitatea generației de tineri polonezi născuți după 1989, crescuți în afara comunismului, fără auto-cenzura și fricile părinților.

Movie Nights este un eveniment organizat de Iulius Mall Cluj, cu sprijinul Festivalului Internațional de Film Transilvania. Participarea este gratuită. Programul poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo, iar actualizările vor fi comunicate pe pagina de Facebook și pe site-ul Iulius Mall Cluj. Movie Nights a început în 16 iunie, include 12 proiecții și are loc în fiecare vineri și sâmbătă, de la ora 21.30, pe tot parcursul verii 2018, în afară de zilele când se suprapune cu principalele festivaluri din Cluj.

Română
English Română