© Copyright 2018 evenimentar.ro

Educație

Fiul lui Bashar al-Assad, prezent la Cluj pentru Olimpiada Internațională de Matematică

Publicat

în

Printre participanții la Olimpiada Internațională de Matematică, ce are loc la Cluj-Napoca din 3 până în 14 iulie, se află și fiul președintelui Siriei, Bashar al–Assad. Hafez al–Assad are 16 ani și a fost prezent și la ediția de anul trecut a olimpiadei.

Hafez al–Assad, fiul președintelui Siriei, Bashar al–Assad va ajunge la Cluj-Napoca zilele viitoare. Scopul vizitei sale va fi participarea la Olimpiada Internațională de Matematică, găzduită de Sala Polivalentă.

Hafez, fiul de 16 ani al lui Bashar al-Assad este inclus în lotul olimpic de matematică al Siriei, alături de alți cinci colegi. Deși rezultatele lui nu sunt cele mai bine, Hafez al-Assad este un olimpic cu vechime în domeniu. Acesta a participat și anul trecut la aceeași competiție, găzduită de orașul brazilian Rio de Janeiro. Acolo, acesta s-a clasat pe ultimul loc în cadrul echipei țării sale și a terminat competiția pe locul 520 din 615. „Sunt un cetățean al Siriei ca oricare altul. Întotdeauna am trăit ca un copil normal, iar prietenii mei mă privesc ca o persoană normală“, le-a declarat el, anul trecut, ziariștilor brazilieni.

Buget de 1 milion de euro

Cea de-a 59 ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică de la Cluj-Napoca are loc în perioada 3 – 14 iulie. Evenimentul îi costă pe organizatori 1 milion de euro, jumătate din aceștia provenind din fonduri private. Edițiile trecute ale Olimpiadei, organizate la Hong Kong și la Rio au costat 5 milioane de dolari.

Deschiderea Oficială a Olimpiadei va avea loc duminică, 8 iulie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, unde intrarea este permisă doar celor implicaţi în desfăşurarea evenimentului. Festivitățile pot fi urmărite pe TVR Cluj, TVR 3 și TVR Internațional.

Un efectiv de 80 de jandarmi şi 60 de poliţişti va asigura securitatea celor 615 participanţi la Olimpiada Internaţională de Matematică din Cluj-Napoca.

 

Citește și: 

Cei mai buni olimpici internaționali la matematică se „duelează” la Cluj

Română
English Română