© Copyright 2018 evenimentar.ro

Gastronomie

Food truck-ul clujean Cimbru, marele câștigător al European Street Food Awards România

Publicat

în

Mișcarea street food din România, pornită la Cluj-Napoca în 2016, prin organizarea Street FOOD Festival, și-a desemnat campionul în cadrul competiției European Street Food Awards (ESFA). Câștigătorii competiției naționale ai ESFA sunt clujenii de la Cimbru, o bucătărie pe roți care gătește preparate pe bază de vită.

Alegerea câștigătorilor naționali s-a făcut de către publicul larg în urma unui vot online. „Cimbru este și va rămâne unul din cele mai căutate „truck”-uri la toate edițiile Street FOOD Festival din țară. Ei sunt favoriții publicului, e mereu coadă la ei. Voturile care au decis ca Cimbru să câștige competiția au fost în număr de câteva mii”, a explicat pentru evenimentar directorul comercial Street Food Festival, Călin Cîmpean.

Cimbru este un truck de mâncare stradală inaugurat în urmă cu 3 ani, la Cluj-Napoca de Nicu Crăciun, bucătar cu experiență. Ideea lui Nicu de a deschide o bucătărie pe roți a venit după ce și-a dat seama că are nevoie de un business propriu, însă nu are bani de un restaurant adevărat. De atunci, echipa Cimbru a gătit atât la principalele festivaluri de street food și de muzică, cât și la logodne, nunți, botezuri și alte evenimente private. Echipa din spatele truck-ului este de șase persoane.

„Am primit cu foarte multă bucurie vestea că suntem câștigători ai etapei naționale a ESFA 2018. A fost, de fapt, o confirmare că facem bine ceea ce facem. Suntem încrezători că vom face treabă bună și la finala europeană, de la Berlin” , a mărturisit pentru evenimentar Nicu Crăciun, proprietar al Cimbru.

Finala competiției ESFA va avea loc la Berlin în 28 – 29 septembrie și va reuni 16 truck-uri cu mâncare, care se vor duela pentru a câștiga trofeul cel mare. ESFA este o competiție înființată de jurnalistul britanic Richard Johnson, cel care a lansat în 2009 British Street Food Awards. Cea mai mare competiție de mâncare stradală din lume îi are în juriu pe jurnalista Ursula Heinzelmann, directoare la Oxford Symposium on Food and Cookery, membra fondatoare a SALON Magazine, Antje Wewe și pe bucătarul cu două stele Michellin Daniel Achilles. Acestora li se alătură în jurizare și membrul fondator al ESFA, Richard Johnson.

Calendar de evenimente

  1. EXPOZIȚIE. Space in the City

    februarie 6 @ 10:00 am - mai 16 @ 8:00 pm
  2. EXPOZIȚIE. „Eroinele”

    februarie 11 @ 4:00 pm - martie 14 @ 7:00 pm

Vezi ce am publicat azi!

martie 2021
L Ma Mi J V S D
« feb.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Română
English Română