© Copyright 2018 evenimentar.ro

Fără categorie

Gazonul de pe Cluj Arena a scăpat ușor după UNTOLD

Publicat

în

Deși zeci de mii de oameni au dansat ore în șir pe suprafața gazonului de pe Cluj Arena, acoperită cu un portafloor de plastic în cele patru zile de UNTOLD, starea terenului este una bună. Primul meci de pe stadionul de lângă Parcul Central de după festival va fi Universitatea Cluj – ACS Energeticianul, din 19 august.

La două zile de la încheierea festivalului UNTOLD, starea gazonului de pe Cluj Arena este una bună. Iarba de pe stadion a fost dezvelită în fiecare dimineață, după încheierea concertelor de pe Main Stage-ul festivalului și, definitiv, luni dimineață, după ora 10.00. În fiecare noapte din cele patru pe ale festivalului de muzică, zeci de mii de petrecăreți au umplut zona gazonului.

Anul trecut, Clujul s-a făcut de rușine din pricina stării proaste a gazonului de după UNTOLD. Atunci, imediat după festival, echipa națională a României a jucat pe Cluj Arena împotriva Muntenegrului. De vină a fost portafloor-ul folosit în acoperirea terenului de joc, care nu a lăsat iarba să respire. În 2017, imediat după UNTOLD s-au făcut lucrări de supraînsămânțare și fertilizare pentru refacerea firului de iarbă. Însă, cu toate strădaniile Consiliului Județean, – care gestionează stadionul de lângă Parcul Central -, câteva porțiuni ale terenului de fotbal au arătat groaznic la meciul României.

Deși sunt și acum câteva zone în care iarba s-a deteriorat, mai sunt 11 zile până la primul meci pe care Universitatea Cluj îl va susține acasă, pe Cluj Arena, împotriva echipei ACS Energeticianul. În acest timp starea ierbii va putea fi adusă la normal.

Gazonul Cluj Arena, după UNTOLD 2017

 

FOTO: Mircea Crăciun / Constantin Covaliu / Actual de Cluj

Română
English Română