© Copyright 2018 evenimentar.ro

Muzică

Electric Castle îl aduce headliner pe fiul lui Bob Marley, dar renunță la scena reggae

Publicat

în

Programul complet al ediției Electric Castle de anul acesta, cu „timing”-ul concertelor și scenele pe care acestea vor avea loc, a fost publicat astăzi. Evenimentul muzical aduce câteva schimbări, una din acestea fiind faptul că a dispărut scena „The Roots”, locul iubitorilor de reggae.

Înainte cu mai puțin de o lună de ca festivalul să înceapă, organizatorii Electric Castle au anunțat programul oficial al celei de-a șasea ediții. Celor șapte scene anunțate le vor fi adăugate „Silent Dance” și „ECO Stage”. Ultima este o noutate și va fi alimentată pe jumătate din curent provenit de la panouri voltaice. De anul acesta, ziua 0 a devenit o zi obișnuită, astfel că publicul din festival se va bucura de mai multe concerte în plus. Mai mult decât atât, ea include și headliner-ul principal al ediției, pe Damian Marley.

Scena principală a Electric Castle va fi deschisă, în prima zi, de artista de origine moldovenească Alexandrina Hristov. O prezență destul de obișnuită la Cluj, Alexandrina este, totuși, una din surprizele festivalului de la castel, reușind să urce pe prima scenă într-un moment de maxim interes, de la ora 19.00. Headliner-ul festivalului, Damian Marley, va cânta pe aceeași scenă, de la ora 21.30 și va susține un show de aproape două ore.  Acesta este așteptat să impresioneze mai ales publicul iubitor de muzică reggae. Pe numele său întreg Damian Robert Nesta „Junior Gong” Marley, cântărețul este fiul cel mai mic al lui Bob Marley și are în palmares trei premii Grammy. Acesta a luat-o pe urmele tatălui său, fiind un reprezentant important al genului reggae. Cu toate că momentul cel mai important al anului va fi concertul reggae al lui Damian Marley, organizatorii au decis, să scoată din programul festivalului scena „The Roots”, locul unde se putea asculta aproape non-stop acest gen de muzică.

„Ziua 0” devine „ziua 1”

Dacă în edițiile din 2016 și 2017 festivalul a avut și „ziua 0”, în care au fost organizate primele concerte pentru public, anul acesta „ziua 0” devine o zi cu drepturi depline. În primele ediții, ziua de dinainte de festival era una „de probă”, fără public, și aparținea celor din organizare, care făceau încercări la sistemele din festival și puneau la punct ultimele detalii. În 2016 s-a făcut primul pas ca aceasta să devină „ziua 0”. Un an mai târziu, a reprezentat 24 de ore în care s-a “activat” scenele „Booha” și „Hangar”, unde Mirabela Dauer și  Corina Chiriac au susținut un recital special. Astfel, anul trecut în „ziua 0” la Bonțida au ajuns 21.000 de curioși.

Festivalul Electric Castle are loc în perioada 18 – 22 iulie la Castelul Banffy din Bonțida, în județul Cluj. Anul trecut, evenimentul muzical a adus laolaltă 171.000 de participanți. Programul festivalului poate fi consultat pe site-ul oficial.

Română
English Română