© Copyright 2018 evenimentar.ro

Muzică

Începe NEVERSEA, evenimentul verii pe litoralul românesc

Publicat

în

Peste două zile pe plaja din Constanța începe NEVERSEA, cel mai așteptat moment al verii pe litoralul Mării Negre. 200 de artiști vor urca pe cele șapte scene ale festivalului. Nu mai puțin de 4.000 de oameni au muncit în acest an la producția evenimentului muzical care, în cele patru zile, consumă curent cât un oraș de mărimea Lugojului.

Doar două zile îi mai despart pe petrecăreți de un nou episod al NEVERSEA. Printre artiștii din acest an se numără The Script, Armin van Buuren, Axwell&Ingrosso, Aloe Blacc, Steve Aoki, Hardwell, John Newman și Steve Angello. Aceștia urcă pe cele șapte scene amplasate pe plajă, la Constanța, în perioada 5-8 iulie, de miercuri până sâmbătă. 4.000 de persoane au lucrat în acest an la producția efectivă a festivalului, dintre care peste 500 fac voluntariat, nefiind plătiți pentru asta. În ceea ce privește logistica, cifrele nu sunt deloc mici: peste 250 de camioane au fost necesare pentru transportul logistic.

Scena principală a NEVERSEA 2018 are 20 metri înălțime și o bază de peste 80 de metri. Perimetrul festivalului este împrejmuit de 5 km de gard. Pentru protecția plajelor se folosesc peste 10.000 mp de podele de lemn și peste 8.000 mp de podele protecție trafic greu. Organizatorii folosesc 22 de generatoare electrice pentru a acoperi întreaga zonă,  însumând 4,5 MW putere instalată. Astfel, curentul folosit la NEVERSEA ar ajunge pentru un oraș de 40.000 de locuitori. Cablurile electrice care se vor folosi au greutatea de aproximativ 12 tone, iar lungimea lor, puse cap la cap este de circa 30 kilometri.

Peste 1600 de jandarmi, polițiști, pompieri și medici se vor asigura în cele patru zile și patru nopți de festival că sunt respectate măsurile de siguranță. În plus, in festival vor exista și 300 de agenți de securitate privați. În perimetrul festivalului vor fi amplasate și două spitale de campanie SMURD și trei puncte de prim ajutor.

Regia de Transport în Comun din Constanța a introdus pe perioada festivalului o linie de autobuze ce îi va duce non-stop pe petrecăreți din Mamaia până în Portul Tomis.

Anul trecut, la prima ediție NEVERSEA au participat peste 150.000 de persoane, în trei zile de festival. NEVERSEA este organizat de echipa din spatele UNTOLD.

Română
English Română