© Copyright 2018 evenimentar.ro

Festival

Jazz in the Park 2021, împărțit în două. Locații noi pentru ediția din acest an

Publicat

în

Festivalul clujean Jazz in the Park va avea loc în acest an în două perioade diferite. Organizatorii au pregătit pentru 2021 o nouă formulă a evenimentului. Acesta va fi împărțit în două: „Jazz in the Park – în Tot Orașul” și „Jazz in the Park – în Parcul Etnografic”. Primul va avea loc între 24 și 27 iunie în mai multe locuri din oraș (Iulius Parc, curtea Muzeului de Artă, Aleea Stadionului și Parcul Central „Simion Bărnuțiu”), în timp ce al doilea va fi între 3 și 5 septembrie, în cadrul Parcului Etnografic Naţional „Romulus Vuia”, la fel ca anul trecut.

„În acest an avem o formulă care înglobează două festivaluri ce se vor desfășura în perioade diferite, în locuri diferite și având la bază concepte diferite. Ambele evenimente sunt gândite astfel încât să asigure accesul publicului la concerte, dar într-un număr restrâns de persoane și în condiții de maximă siguranță, pentru a nu se pune în pericol sănătatea participanților”, spun organizatorii, citați de actualdecluj.

„Înțelegem foarte bine situația în care ne aflăm și restricțiile asupra evenimentelor. Cred că am dovedit asta prin proiectele livrate anul trecut. În același timp, în comparație cu alte festivaluri, noi avem «luxul» de a-l adapta pe al nostru la aproape orice capacitate. Dacă vor fi permise concerte cu o sută de participanți, o să le organizăm cu aceeași seriozitate și interes cu care am organizat în trecut concerte cu mii de participanți. Dacă restricțiile se vor relaxa, vom fi pregătiți să ne adaptăm din nou. Trebuie să ne asumăm de pe acum că lucrăm la acest proiect pentru a avea timp suficient în a-l pune la punct, indiferent de condiții. Ne propunem să fim un exemplu de bune practici”, a spus directorul festivalului, Alin Vaida.

Astfel, între 24 și 27 iunie va avea loc „Jazz in the Park – În Tot Orașul”, ca cea de-a opta ediție a festivalului mare și se va organiza în mai multe locuri din oraș: Iulius Parc, curtea Muzeului de Artă, Aleea Stadionului și Parcul Central „Simion Bărnuțiu”. „Vor exista scene pentru peste 40 de concerte și evenimente speciale. Conceptual, festivalul din iunie va fi orientat prin proiectele sale spre comunitatea locală și spre dezvoltarea pieței de jazz, așa cum s-a întâmplat la toate edițiile Jazz in the Park, mai spun organizatorii.

„Jazz in the Park – În Parcul Etnografic” se axează pe zona experimentală a jazz-ului și va avea loc între 3 și 5 septembrie, în Parcul Etnografic Naţional „Romulus Vuia”, de pe Tăietura Turcului.

Amintim că Jazz in the Park a fost marele câștigător al „Best Small Festival” la European Festival Awards în anul 2019.

Calendar de evenimente

  1. EXPOZIȚIE. Space in the City

    februarie 6 @ 10:00 am - mai 16 @ 8:00 pm

Vezi ce am publicat azi!

mai 2021
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Română
English Română