© Copyright 2018 evenimentar.ro

Film

„Moromeții 2”, marele câștigător la Premiile Gopo 2019, cu nouă trofee. VIDEO Moment neașteptat cu manele cântate în maieu pe scena Teatrului Național din Capitală

Publicat

în

În urma celui mai important eveniment al cinematografiei românești, cea de-a 13-a ediții a Galei Premiilor Gopo, care a avut loc marți, 19 martie, la Teatrul Național din București au fost premiate 19 pelicule. Peste 1.000 de invitați au participat la evenimentul care a celebreat succesele din cinematografia română, prezentat de actorul Alex Bogdan.

Momente inedite, amuzante și pline de emoție au încântat spectatorii, printre acestea regăsindu-se deja tradiționalele parodii realizate de Alex Bogdan, precum și intervențiile artistice oferite de trupa Irina Sârbu & band sau Ana Udroiu. Cu toate acestea, momentul în care trupa de manele Kana Jambe a concertat pe scena Teatrului Național din București a reușit să îi nemulțumească pe câțiva actori care au ieșit din sală și și-au postat pe conturile lor de Facebook stupefacția vizavi de acest moment.

 

VIDEO: Adevărul

 

Stere Gulea, Emilia Popescu, Horațiu Mălăele, Tora Vasilescu, Valentin Teodosiu, Ileana Popovici, Gheorghe Visu, Nae Caranfil, Adina Pintilie, Cornel Ilie, Monica Bârlădeanu, Monica Davidescu, Carmen Tănase, Kristina Cepraga, Toma Cuzin, Monica Bârlădeanu, Cătălina Grama și Paul Ipate sunt doar cîțiva dintre invitații care au pășit pe covorul roșu, ale căror gazde au fost Ilona Brezoianu și Răzvan Alexe (Krem).

„Moromeții 2”, filmul cu cele mai multe nominalizări la Premiile Gopo 2019, și-a adjudecat nouă trofee: „Cel mai bun film”, „Cea mai bună imagine” (Vivi Drăgan Vasile), „Cel mai bun montaj” (Dana Bunescu și Alexandra Gulea), „Cel mai bun sunet” (Dana Bunescu, Cristinel Șirli, Constantin Fleancu), „Cele mai bune decoruri” (Cristian Niculescu), „Cele mai bune costume” (Dana Păpăruz), premiu oferit de Cellini România, „Cel mai bun machiaj” și „Cea mai bună coafură” (Dana Roșeanu, Iulia Roșeanu, Domnica Bodogan), acordat de MAC Cosmetics, și „Tânără Speranță” (Iosif Paștina). De asemenea, „Premiul Publicul” acordat producțiilor autohtone cu cel mai mare succes la box-office în 2018, a fost anul acesta adjudecat de „Moromeții 2”, în regia lui Stere Gulea.

 

FOTO: Vlad Catana

FOTO: Vlad Catana

 

„Pororoca”, filmul lui Constantin Popescu, a câștigat 3 trofee Gopo: „Cel mai bun regizor”, premiu oferit de Banca Transilvania, „Cel mai bun actor într-un rol principal” (Bogdan Dumitrache), acordat de MOL România și „Cea mai bună actriță într-un rol secundar” (Iulia Lumânare).

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” a câștigat trofeul Gopo pentru „Cel mai bun scenariu” (Radu Jude), oferit de Dacin Sara și premiul pentru „Cel mai bun actor într-un rol secundar” (Alexandru Dabija).

Cosmina Stratan („Dragoste 1. Câine”) a câștigat premiul pentru „Cea mai bună actriță într-un rol principal”, oferit de Aqua Carpatica, în timp ce trofeul pentru „Cea mai bună muzică originală” a fost adjudecat de Massimiliano Nardulli pentru „Charleston”. „Soldații. Poveste din Ferentari”, în regia Ivanei Mladenovic, a câștigat trofeul pentru „Cel mai bun film de debut”.

„Caisă”, în regia lui Alexandru Mavrodineanu, a câștigat premiul pentru „Cel mai bun film documentar”, iar „Cadoul de Crăciun” (Bogdan Mureșanu) a fost desemnat drept „Cel mai bun scurtmetraj”.

La categoria „Cel mai bun film european”, voturile profesioniștilor din cinematografie și ale criticilor de film au mers către „The Killing of a Sacred Deer” / „Uciderea cerbului sacru” (r. Yorgos Lanthimos).

Momente memorabile pe covorul roșu, dar și în cadrul Galei, au fost prilejuite de actorii Ileana Stana Ionescu, omagiată cu „Premiul Gopo pentru Întreaga Carieră”, oferit de Apa Nova București, Constantin Dinulescu, căruia i-a fost acordat „Premiul pentru Întreaga Activitate”, și Dan Chișu, care a primit un premiu special pentru susținerea și încurajarea producției de film independent. De asemenea, un premiu special i-a fost oferit și maestrului de lumini Ion Nica.

Gala Premiilor Gopo 2019 – ediția a 13-a este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociația Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, DACIN SARA și Babel Communications. Co-organizatori au fost Primăria Capitalei și Centrul Cultural Expo Arte.

Română
English Română