© Copyright 2018 evenimentar.ro

Teatru

Programul spectacolelor pentru copii din lunile ianuarie-februarie, de la MiniREACTOR

Publicat

în

Programul secției MiniREACTOR al spațiului clujean REACTOR de creație și experiment a început în weekendul trecut cu un spectacol invitat. Prima piesă a fost spectacolul cu baloane de săpun „Spuff”, destinat atât copiilor, cât și celor mai mari. Până în luna februarie, spațiul independent clujean va găzdui încă cinci spectacole.

În luna ianuarie, MiniREACTOR primește musafiri „Iedul cu trei capre”, un spectacol de păpuși cu muzică tradițională românească și un mod distractiv de a învăța despre independență și altruism. În luna februarie, MiniREACTOR scoate din valiză spectacolele proprii. Luna a doua din an începe cu „Forme”, o joacă imaginativă pentru cei mai mici dintre spectatori. Continuă cu „Micul Prinț” și aventurile lui departe de casă, apoi cu „Povestea lui Bine-Rău”, despre o lume în alb-negru și, mai ales, despre toate celelalte culori și nuanțe. Luna februarie se încheie cu „Madame Pové spune Povestea Oamenilor de Zăpadă” și trista dar necesara despărțire de ei odată cu venirea primăverii.

 

 

PROGRAMUL DETALIAT al lunilor ianuarie și februarie

 

IEDUL CU TREI CAPRE | spectacol invitat

Sâmbătă, 26 ianuarie  | ora 11:00 și 12:30

 

de Octav Pancu Iași

Dramatizare: Adrian  Balcău

Regia: Enikő Takács

 

Iedul cu trei capre este un spectacol de teatru de păpuşi interactiv care se adresează copiilor cu vârste curpinse între 4 şi 10 ani. Textul este o adaptare după povestea omonimă de Octav Pancu Iaşi, îmbogăţit cu poezii şi cântece originale. O poveste despre un ieduţ răsfăţat de cele trei capre ale sale, – Capra Mamă, Capra Mătuşă, Capra Bunică – şi tachinat de o musculiţă pofticioasă îndrăgostită de dulceaţă. Iedul învață o lecţie foarte valoroasă despre independenţă şi altruism cu ajutorul interacțiunilor sale tensionate cu Madam Vulpe, Ursul Doarme şi Lupul Miki Suru. Totul se întâmplă într-o scenografie de poveste cu iz de colaje colorate ale copilăriei. Muzica tradiţională românească completează acest spectacol, aducându-i un plus de autenticitate. Fără a fi incisiv moralizatoare, povestea îi invită pe cei mici să reflecteze asupra unor aspecte cum ar fi relaţiile din familie şi relaţiile în societate.

Recomandat copiilor: 4+

O producție a Asociației CEALALTĂ

 

FORME

Sâmbătă, 2 februarie | ora 11:00 și 12:30

 

Scenariu: Lorena Copil

Regizor: Delia Gavlițchi

Distribuție: Alina Mișoc, Carina Bunea, Geroge Sfetcu

 

Spectacolul „Forme” este o joacă, o joacă a celor mari pentru cei mici, unde se creează, sucesc și se învârt linii, trinunghiuri, pătrate și pătrațele, cercuri și cerculețe. Ingrediente? Puțină imaginație, o doză de curiozitate, voie bună în exces și minim două bucățele de prieteni. Se amestecă toate bine-bine și iată o nouă lume FORMidabilă pentru copii!

 

Recomandat copiilor: 2+

O producție MiniREACTOR

 

 

MICUL PRINȚ

Sâmbătă, 9 februarie | ora 11:00 și 12:30

 

De Antoine de Saint- Exupery

Dramatizare: Marius Costache

Regizor: Marius Costache

 

Când un om mare, să zicem un aviator, știe că un desen cu o pălărie nu e o pălărie, ci un șarpe boa care a înghițit un elefant, iar unei flori nu îi mai este frică de tigri și de ghearele lor, înseamnă că vede cu ochii unui copil. Iar când omul acesta mare acceptă prietenia unei vulpi îmblânzite, înseamnă că un copil, un prinț între copii, se bucură de oaia mititică din lădița desenată de omul cel mare. Și dacă nu vedeți oaia din lădiță, e pentru că ochii nu pot să pătrundă în miezul lucrurilor. Limpede vezi numai cu inima. Așa ne învață Micul Prinț, care la rândul lui, așa a învățat de la vulpea care a vrut să fie îmblânzită.

 

Recomandat copiilor: 4+

O producție MiniReactor

 

FOTO: Cătălin Grigoriu

FOTO: Cătălin Grigoriu

 

POVESTEA LUI BINE-RĂU

Sâmbătă, 16 februarie | ora 11:00 și 12:30

 

De Ana Ripka- Rus

Dramatizare: Lorena Copil

Regia: Cătălin Mardale

 

Spectacolul ”Povestea lui Bine-Rău” este o adaptare după „Alb-Negru” sau „Trista poveste a prințesei din Cel Mai Mic Regat”, de Ana Ripka Rus.

Să ne imaginăm pentru o clipă că lumea e pictată în alb și negru. Fericirea doarme într-un sertar alb, tristețea, într-unul negru. Iubirea are petale albe, speranța- aripi albe, frica are umbre negre și tot așa. Dar atunci, cum deosebim lucrurile frumoase de cele urâte? Ce culoare are binele atunci? Dar răul? Dar copiii care râd, jucându-se împreună?

În „Povestea lui Bine-Rău” ne așteaptă multe alte întrebări de acest fel, pe tărâmul Celui Mai Mic Regat, ne vom întâlni cu mica prințesă și prietenul ei, bufonul. Alături de ei vom afla toate răspunsurile despre lumea din jur, despre frumusețe, despre dezamăgire și despre emoțiile pe care nu le-am înțeles până acum. În fond, nu putem vorbi doar despre bine sau doar despre rău. Așa că haideți să vorbim despre Bine-Rău.

 

Recomandat copiilor: 4+

O producție MiniReactor

 

MADAME POVÉ SPUNE POVESTEA OAMENILOR DE ZĂPADĂ

Sâmbătă, 23 februarie | ora 11:00 și 12:30

 

Cu: Oana Mardare

Regia: Delia Gavlițchi

 

„Madame Pové” vine din lumea magică a basmelor pentru a ne istorisi o poveste de iarnă foarte sensibilă – Povestea oamenilor de zăpadă. Ea ne vorbește mai întâi despre prietenie, despre empatie, dragoste faţă de natură şi apoi despre puterea de sacrificiu.
Spectacolul este unul interactiv cu ajutorul storytelling-ului, unde cei mici sunt invitaţi să participe activ alături de Madame Pové la relatarea unei poveşti cu un fir epic simplu, dar cu o morală puternică.

 

Recomandat copiilor: 2+

O producție MiniREACTOR

 

 

Biletele pentru spectacolele MiniREACTOR se pot cumpăra de pe platforma biletmaster.ro.

Română
English Română