© Copyright 2018 evenimentar.ro

Muzică

Satul Gărâna redevine, pentru patru zile, destinația iubitorilor de jazz din Europa

Publicat

în

Cel mai important eveniment de jazz din România, festivalul organizat la Gărâna, în comuna Brebu Nou din județul Caraș-Severin este cea de-a 22-a ediție. În acest an, în perioada 12-15 iulie, în satul aflat la o înălțime de peste 1.000 de metri, vor veni nume mari ale jazz-ului internațional.

„Gărâna Jazz Festival” va avea trei scene: „Poiana Lupului”, „Hanul La Răscruce” și „Biserica Catolică Văliug”, satul vecin. În cele patru zile de festival, 12-15 iulie, iubitorii de muzică și de natură vor putea asista la 25 de concerte „outdoor”.. Experiența festivalului va fi unică în Europa, iar publicul va avea parte de descoperiri muzicale, dar și de spectacolele unor titani ai jazz-ului. Toate acestea se vor întâmpla într-un sat cu o istorie fascinantă, printre păduri și lacuri de munte, la peste 1.000 de metri altitudine.

Pe scenele „Gărâna Jazz Festival” vor urca artiști improvizatori din Jamaica, Norvegia, S.U.A., Coreea de Sud, Suedia, India, Israel, Germania, Finlanda, Polonia, Cuba, Austria, România și Moldova. Cei mai importanți vor fi laureați ai premiilor Grammy, dar și artiști care au fost doar nominalizați la aceste distincții: Stanley Clarke, Benny Rietveld, Sly & Robbie sau Roberto Fonseca. Lor li se vor alătura muzicieni emblematici ai prestigioaselor case de discuri „ECM Records” și „ACT Music”, printre care Vincent Courtois, Stefano Battaglia, Avishai Cohen, Nils Petter Molvær sau Magnus Öström și Dan Berglund. Aceștia vor împărți scenele și cu mulți muzicieni români: Mircea Tiberian, Puba Hromadka, Paul Weiner sau Emil Bîzgă.

Programul complet, pe zile, al festivalului este disponibil pe site-ul festivalului. Pe lângă concerte, publicul va putea participa la lansări de cărți, expoziții fotografice și la „Târgul Național de Viniluri”.

„Gărâna Jazz Festival” înseamnă patru zile de călătorii muzicale și tot atâtea zile de vacanță într-una dintre cele mai pitorești regiuni montane din România. Micul sat-gază al evenimentului, Gărâna are puțin peste 20 de locuitori. Iubitorii de jazz care vor alege Gărâna ca destinație în acest an vor putea să găsească informații cu privire la cazare, transport şi experienţa la Gărâna Jazz Festival pe www.garana-jazz.ro.

Biletele şi abonamentele pe baza cărora se va intra la concerte se pot cumpărate online, din rețelele Bilete.ro, Eventbook.ro sau Eventim, dar și de pe site-ul oficial și de la casa de bilete a festivalului, înainte de concerte.

„Festivalul Internațional de Jazz Gărâna” este organizat de „Fundația Culturală Jazz Banat”, membră a „European Jazz Network”. În ultimii 20 de ani, peste 70.000 de spectatori și numeroși artiști cu renume internațional au împărtășit experiența muzicii jazz de avangardă ascultată sub cerul liber în micul sat din inima Banatului. În edițiile precendente de festivak de la Gărâna au concertat nume ca și Eberhard Weber, Mike Stern, Jan Garbarek, Avishai Cohen sau Kimmo Pohjonen.

Română
English Română