© Copyright 2018 evenimentar.ro

Festival

Scandal între Raed Arafat și organizatorii UNTOLD și NEVERSEA. Arafat: „Nu știu dacă se vor putea ține”

Publicat

în

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a fost prompt vizavi de anunțul organizatorilor UNTOLD și NEVERSEA cu privire la primii artiști și vânzarea de bilete pentru ediția festivalurilor din acest an. Arafat a ținut să precizeze că s-ar putea ca evenimentele să poată fi organizate cu maximum 150 de persoane. La auzirea veștii, organizatorii celor două festivaluri, de la Cluj-Napoca și Constanța au replicat prin cererea de soluții clare din partea autorităților, unele care să aducă beneficii industriei de evenimente.

Într-o intervenție la Antena 3, Arafat a spus că cele mai mari festivaluri din țară s-ar putea să nu se țină, acestea aducând laolaltă un public mult prea mare pentru situația actuală. Potrivit acestuia, ar putea fi acceptate doar 100-150 de persoane. „S-a supărat pe mine cineva că am zis «atenţie că nu e sigur că veţi putea organiza concerte cu zeci de mii de oameni» […]. Au început să anunţe de vânzare de bilete, noi nici nu ştim cum o să fie la vară şi o să ajungem la faza în care din nou o să iasă discuţii, scandal, cine îi despăgubeşte pe cei care au cumpărat biletele, cine o să facă asta… Ei trebuie să anunţe oamenii că e pe riscul lor.”, a declarat Raed Arafat.

FOTO: euractiv.ro

Replica din partea organizatorilor UNTOLD și NEVERSEA nu s-a lăsat prea mult așteptată. Directorul de comunicare al celor două festivaluri, Edy Chereji a comentat tăios situația printr-o postare pe Facebook. „Personal, mă îngrijorează declarația d-lui Arafat deoarece mă întreb dacă dumnealui chiar înțelege cum funcționează sectorul cultural și industria de evenimente, cum este afectat întregul lanț valoric al industriei și care sunt efectele economice ale încă unui an de pauză, dacă nici măcar nu se încearcă găsirea unor soluții pentru restartarea acestei industrii.”, a declarat Edy Chereji.

FOTO: Facebook FSPAC – Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării

Acesta a subliniat că restricțiile duc la inactivitate în piața de evenimente, una greu încercată în aceste vremuri, în timp ce nimeni nu vine cu soluții certe. „Nu mi se pare normal ca dumnealui să nu arate nici un interes în exercițiul de a gândi un plan de măsuri care să ne permită repornirea în vara acestui an! Măcar să încercăm acest exercițiu! Suntem în aceeași situație de 11 luni! Nu avem voie să ne desfășurăm activitatea, dar și mai trist chiar nu există nici o evoluție în găsirea unor soluții pentru restartarea sectorului cultural?!? Poate că e momentul potrivit ca Statul să se focuseze și mai mult în rezolvarea solicitării făcute de sectorul cultural, de a introduce și operatorii culturali în Schema de Stat HoReCa, o schemă compensatorie și eficienta, dacă tot are Dl. Arafat o predicție pentru acest an. […] Eu ramân la fel de încrezător cu privire la ceea ce ne poate aduce această vară. Timpul este încă de partea noastră, iar cu un plan de măsuri gândit din timp, ne-am putea bucura de evenimente sigure chiar și în condițiile actuale! Important să existe interes din partea tuturor!”, a mai spus organizatorul UNTOLD și NEVERSEA.

Menționăm că datele celor două festivaluri din acest an sunt: 5-8 august – UNTOLD și 8-11 iulie – NEVERSEA.

Calendar de evenimente

  1. EXPOZIȚIE. Space in the City

    februarie 6 @ 10:00 am - mai 16 @ 8:00 pm

Vezi ce am publicat azi!

mai 2021
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Română
English Română