© Copyright 2018 evenimentar.ro

Festival

Scena principală UNTOLD, dublă față de anul trecut. Festivalul de la Cluj, catalogat ca fiind cel mai sigur eveniment din România

Publicat

în

Organizatorii festivalului de la Cluj au vorbit despre noutățile legate de evenimentul muzical, printre care și dimensiunile gigant ale scenei principale. Pe lângă asta, autoritățile i-au asigurat pe participanții la UNTOLD că nu trebuie să își facă probleme privitoare la siguranța pe perimetrul festivalului.

Echipa din spatele UNTOLD promite pentru 2018 cea mai spectaculoasă și sigură ediție de până acum. În acest an s-au pregătit show-uri speciale care vor avea loc la scena mare, de pe Cluj Arena. „Am convingerea că UNTOLD e locul cel mai sigur pentru fiecare civil care se va afla la festival. Scena principală este dubă ca dimensiuni și ca producție. Anul acesta show-ul de la scena mare va fi asigurat de peste 350 de camioane de logistică.”, a declarat directorul general al UNTOLD, Bogdan Buta.

În legătură cu posibilele plângeri ale populației vecine cu festivalul vizavi de depășirea decibelilor, Buta spune că au încercat să rezolve și această problemă. „S-au montat diferite panouri pentru reducerea disconfortului acustic pentru oamenii care locuiesc în jur. Le mulțumim clujenilor pentru înțelegerea pe care ne-o acordă an de an.”, a mai spus Buta.

Legat de securitatea în cadrul festivalului, instituțiile răspunzătoare promit că participanții se pot simți în siguranță maximă pe teritoriul „UNTOLD este cel mai sigur festival din România. Nivelul de siguranță al spectatorilor de aici este unic chiar și în Europa. Celor peste 450 de care polițiști vor asigura ordinea în fiecare zi a festivalului, li se adaugă jandarmeria și alte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.”, a declarat colonelul Liviu Uzlău, reprezentant al Jandarmeriei Române.

În afară de camerele de supraveghere ale stadionului Cluj Arena, care vor acoperi toată zona Main Stage-ului, în festival au fost montate încă 80 de camere.

Oamenii legii promit că orașul nu va rămâne „descoperit”.  „Clujul nu va rămâne fără pază pe perioada festivalului. Dispozitivele de ordine publică sunt suplimentate cu efective din tot județul pentru ca toată lumea să se simtă în siguranță.”, a declarat comisarul-șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Mircea Rus.

Zilnic vor fi la datorie 120 de pompieri și cadre medicale, medici, asistenți și paramedici voluntari. Va fi și un spital mobil în interiorul festivalului. Nici persoanele cu dizabilități nu vor fi uitate. Pe baza unei colaborări cu taxiul comunitar deținut de cei de la Beard Brothers, transportul persoanelor cu dizabilități spre și de la festival va fi făcut gratuit.

Important de menționat este că publicul participant la festival nu va putea intra la eveniment cu bagajele voluminoase sau cu rucsaci. Se poate intra doar cu genți mici sau cu rucsacuri de dimensiune redusă. De asemenea, e interzisă folosirea dronelor pentru imagini deasupra perimetrului evenimentului. Legat de deținerea și consumul de substanțe interzise, reprezentanții Poliției anunță că mai mult de 90 % din tentativele de introducere în festival a drogurilor sunt descoperite de reprezentanții legii. „Consumul de droguri e o problemă, nu doar la nivelul Clujului, ci și la nivel național. În acest an vor fi elemente noi și toate structurile operative vor acționa împreună. Cred că aceste măsuri vor avea efectul scontat.”, a mai spus șeful IPJ.

Un album foto cu imagini din plin șantier, de pe teritoriul festivalului, semnat de evenimentar, poate fi văzut AICI.

Festivalul UNTOLD are loc în perioada 2-5 august la Cluj-Napoca.

Română
English Română