© Copyright 2018 evenimentar.ro

Teatru

Spectacol al Teatrului „Puck” reprezintă România la festivalul „Izmir International Puppets Days” din Turcia

Publicat

în

„Strada cu îngeri”, în regia, scenariul și scenografia lui Decebal Marin, unul din spectacolele de succes ale Teatrului de Păpuși „Puck”, va fi prezent în curând pe scena festivalului „Izmir International Puppets Days” din Turcia. Spectacolul a fost premiat în două rânduri și la un festival din Serbia.

İzmir Uluslararası Kukla Günleri (Izmir International Puppet Days) se defășoară în orașul Izmir din Turcia între 28 februarie și 17 martie și a ajuns la cea de-a 13-a ediție. În cadrul festivalului iau parte la manifestare artiști din Argentina, Germania, Brazilia, Bulgaria, Estonia, Franța, Coreea de Sud, Olanda, Spania, Israel, China, Italia, Australia, Japonia, Canada, Ungaria, Macedonia, Norvegia, Polonia, Rusia Turcia și România. Programul programul evenimentului include trei reprezentații ale spectacolului nonverbal „Strada cu îngeri”, în regia lui Decebal Marin, prezentat de artiștii Teatrului „Puck”. Reprezentațiile vor avea loc vineri, 15 martie, de la ora 20.00, sâmbătă, 16 martie, de la ora 17.00 și duminică, 17 martie, de la 16.30, toate în sala de spectacole de la Izmir Sanat.

Spectacolul a avut premiera în ianuarie 2017 și ilustrează legătura dintre oameni și îngeri, abordând teme ca bunătatea, frumusețea și credința în mai bine.

„Îngerii sunt foarte prezenți în viețile noastre, chiar dacă nu suntem destul de deschiși să simțim inspirația și protecția pe care ni le dăruiesc. Fiecare dintre noi are parte de miracole cotidiene: avem momente de iluminare, momente de inspirație, când ni se pare că simțim atingerea angelică a lumii spirituale. Ne emoționează, iar acea lumină se trezește și se amplifică. Este un demers sensibil, delicat și onest”, a declarat regizorul Decebal Marin înaintea premierei din ianuarie 2017.

„Strada cu îngeri” a avut reprezentații la diferite festivaluri naționale și internaționale și a fost distins cu premii importante. De exemplu, a adus la Cluj două distincții de la cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii de la Subotica – Serbia. Mai exact, artiștii clujeni au primit „Premiul pentru cele mai frumoase păpuşi”, acestea fiind realizate de Decebal Marin şi Ion Bătăiosu şi „Premiul pentru calitatea mânuirii păpuşilor”, acordat celor patru actori care alcătuiesc distribuţia spectacolului.

Distribuția este formată din Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Robert Gutunoiu și Andra Ștefan. Caracterele sunt realizate de Ion Bătăiosu și Decebal Marin, sculptura este semnată de Florin Marin, pictura de Elena Ilaș, iar muzica de Traian Păcurar.

Spectacolul le este adresat în egală măsură copiilor de cel puțin cinci ani, adolescenților și publicului adult.

 

FOTO: Nicu Cherciu

FOTO: Nicu Cherciu

 

Teatrul de Păpuşi „Puck”, o viață de peste șase decenii

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Română
English Română