© Copyright 2018 evenimentar.ro

Teatru

Spectacolele „Jancsi és Juliska” / „Hänsel și Gretel” și „Crăiasa Zăpezii”, în weekend, pe scena Teatrului „Puck”

Publicat

în

Cei mici și cei mari sunt așteptați la finalul săptămânii la Teatrul de Păpuși „Puck” cu două spectacole foarte iubite de copii. Sâmbătă și duminică vor fi jucate spectacolele „Jancsi és Juliska” / „Hänsel și Gretel” și „Crăiasa Zăpezii”.

Sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 11.00, va fi prezentat spectacolul „Jancsi és Juliska” / „Hänsel și Gretel”, cu regia semnată de Varga Ibolya. De asemenea, duminică, 27 ianuarie, pe scena instituției se va juca de la orele 11.00 și 12.30 spectacolul „Crăiasa Zăpezii”, în regia lui Traian Savinescu.

Hänsel și Gretel se trezesc într-o zi cu vești neplăcute: tatăl lor trebuie să vândă capra cea mică pentru a putea plăti datoriile. Copiii întristați sunt vizitați de Csipet, spiridușul pădurii care vrea să-i ajute în găsirea unor comori cu ajutorul unei poezii magice. Drumul lor este îngreunat de Baba Cloanță, iar în timp ce spiridușul Csipet și ursul Döme fac tot ce le stă în putinţă pentru a ajuta copiii, în final Gretel reușește să evadeze din mâinile vrăjitoarei. Pe ce drum pornim? În cine avem încredere? Cum putem ajuta în timp de necaz? – ne putem întreba unii pe ceilalţi sau pe noi înșine, copii și adulți, în povești, precum și în viața reală.

Regia este semnată de Varga Ibolya. Distribuția este formată din actorii Giriti Réka, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő, György László, Kötő Áron și Csortán Márton.

Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Crăiasa Zăpezii, considerată una dintre cele mai frumoase povești de Hans Christian Andersen, revine pe scena instituției duminică, 27 ianuarie, cu două reprezentații: una de la ora 11.00, iar cealaltă de la 12.30.

Povestea lui Andersen vorbește cu căldură și tandrețe despre prietenie, într-un univers dominat de glacial. Renul Kariboo, un personaj de neuitat și foarte îndrăgit de copii, dă o notă de umor aparte spectacolului, interacționând deseori cu publicul.

 

 

Basmul lui Hans Christian Andersen este regizat de Traian Savinescu, care a realizat și sound-ul și light designul. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Frunzina Anghel / Laura Corpodean, Ramona Atănăsoaie / Angelica Pamfilie, Andreea Bolovan,  Ion Iurcu, Călin Mureșan / Iulian Lungu și Andra Ștefan. Scenografia este semnată de Epaminonda Tiotiu, designul video de Gaal Csaba, iar sculptura de Florin Marin.

Spectacolul se joacă în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 11.00 are loc pe scena Teatrului „Puck” spectacolul „Micimackó/„Ursulețul Winnie Pooh”. Acțiunea se petrece în Pădurea de 100 de acri, casa plină de veselie a ursulețului și a prietenilor săi: timidul Purceluș, Iepurele cel ager, melancolicul Aiurel, exuberantul Tigru, blânda Kanga cu aventurosul ei Roo și înțeleptul domn Bufniță.

Regia este semnată de Kovács Ildikó, scenografia de Valentin Codoiu, muzica de Péter Vermesy, iar György László este asistent de regie.

În distribuție: Giriti Réka, Pünkösti Laura, Balogh Dorottya, Kötő Áron și Urmánczi Jenő.

Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

În cursul acestei săptămâni, artiștii de la Teatrul „Puck” au demarat proiectul „Caravana Păpușilor”, în cadrul căruia câteva spectacole din repertoriul instituției se vor juca în fața publicului din comuna Florești. Prima reprezentație din această serie, „Crăiasa Zăpezii”, în regia lui Traian Savinescu, a avut loc marți, 22 ianuarie.

Teatrul de Păpuşi „Puck”, o viață de mai bine de o jumătate de secol

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Română
English Română