© Copyright 2018 evenimentar.ro

Film

Start la înscrierile din Competiția Locală TIFF. Concursul premiază de un deceniu talentele din Cluj

Publicat

în

Festivalul Internațional de Film Transilvania (31 mai – 9 iunie 2019) a deschis înscrierile pentru cea de-a 10-a ediție a Competiției Locale TIFF. Destinată descoperirii și susținerii talentele locale, Competiția Locală se adresează exclusiv realizatorilor de film originari sau care locuiesc, lucrează sau studiază în orice localitate din județul Cluj.

Până pe data de 30 aprilie 2019, clujenii cu pasiune pentru creația cinematografică sunt invitați să-și înscrie filmele în Competiția Locală prin completarea formularului disponibil pe site-ul festivalului. Pot fi înscrise filme cu o durată de maximum 30 de minute, realizate în perioada aprilie 2018 – aprilie 2019. Nu există niciun fel de limitare asupra genului cinematografic sau subiectului abordat pentru filmele înscrise. Proiectele cineaștilor premiați la mai mult de două ediții anterioare nu vor fi acceptate în competiție.

Filmele selectate vor fi anunțate până la data de 15 mai. Proiecția lor în fața publicului TIFF 2019 va avea loc în cadrul unui eveniment special, unde va fi anunțat și titlul distins „Premiul Competiției Locale TIFF”. Premiul oferit de Banca Transilvania, în valoare de 1.500 euro, va fi acordat în urma deciziei unui juriu format din trei personalități din mediul cinematografic românesc. Federația Fabrica de Pensule, partener al programului, acordă o „Mențiune Specială” filmului care abordează subiecte sau probleme relevante pentru comunitatea locală sau societatea contemporană.

Una dintre cele mai importante oportunități oferite cineaștilor clujeni, Competiția Locală TIFF a avut o primă ediție în 2010, devenind între timp o platformă de lansare pentru mulți profesioniști din industria cinematografică.  Cel mai recent câștigător, „Emigranții”, filmul semnat de Andra Salaoru, a fost recompensat cu un premiu în valoare de 1.500 de euro, în timp ce Serestely Szilard a primit Mențiunea Specială în valoare de 300 de euro pentru „Poftiți, vă rog!”.

Competiția Locală TIFF 2019, dedicată artiștilor vizuali profesioniști sau amatori din județul Cluj, este organizată de Festivalul Internațional de Film Transilvania, în parteneriat cu Federația Fabrica de Pensule, centru cultural independent dedicat artei contemporane. Leonidas, care, în 2018, a oferit câștigătorului o „bursă lunară” în ciocolată, și cotidianul Făclia se alătură susținătorilor Competiției Locale 2019.

Română
English Română