© Copyright 2018 evenimentar.ro

Timp liber

Taximetriștii din Cluj-Napoca refuză drumurile spre VIVO!. Șoferii de taxi sunt supărați pe Poliția Locală din Florești

Publicat

în

Tot mai mulți șoferi ai firmelor de taximetrie din Cluj-Napoca sunt opriți atunci când fac curse în satul vecin, Florești. Poliția Locală din comună a dat mai multe avertismente taximetriștilor clujeni. Pe lângă faptul că aceștia contestă felul în care cei de la Poliția Locală floreșteană acționează în trafic vizavi de ei, taximetriștii amenință că nu vor mai onora comenzile spre centrul comercial VIVO!.

„Pentru a evita sancționarea abuzivă de către Poliția Locală Florești, RECOMANDAREA noastră este ca taxiurile autorizate de UAT Cluj-Napoca să nu mai staționeze sau sa preia clienți de pe platforma VIVO! pâna la clarificarea problemelor. Din păcate disconfortul major este suportat de către clienți, cărora le cerem scuze și înțelegere. Staționarea pe platformă este permisa EXCLUSIV taximetrelor autorizate de UAT Floresti.”, a fost îndemnul Asociației Taximetriștilor Clujeni pentru membrii și colegii acesteia.

Totul a început săptămânile trecute, când, potrivit șoferilor de taxi din Cluj-Napoca, Poliția Locală din Florești a procedat la a-i sancționa la centrul comercial VIVO! pe baza unei hotărâri de Consiliu Local din satul vecin cu Clujul. Polițiștii i-au oprit pe taximetriști prin activarea rampei luminoase a mașinii lor, lucru pe care șoferii de taxi îl contestă. „În jurisdicția Poliției Locale nu intră oprirea mașinilor, decât împreună cu Poliția Rutieră. Am fost șocat să aud că Poliția Locală Florești îi oprește pe colegii mei cu rampa luminoasă după ce coboară clienții din mașină.”, a declarat pentru evenimentar vicepreședintele Asociaţiei de Monitorizare Taxi Transilvania, Ioan Pugna.

„Nu știu dacă dispeceratul din Florești, care are 80 de mașini, va fi în stare să onoreze cursele de Florești pe care le vor avea. Ei au 3.000 de comenzi zilnic”, a completat Pugna. Întrebat despre motivul pentru care colegii săi ar fi “vânați” la centrul comercial din Florești, Pugna spune că la mijloc ar putea fi o solicitare pe care taximetriștii din oraș ar fi făcut-o pentru a se lămuri vizavi de legalitatea înființării serviciului de taximetrie din Florești. Vicepreședintele Asociațiia de Monitorizare Taxi Transilvania spune că și sesizările patronului dispeceratului de taxi din Florești ar putea fi motivul întregului scandal.

Calendar de evenimente

  1. EXPOZIȚIE. Space in the City

    februarie 6 @ 10:00 am - mai 16 @ 8:00 pm

Vezi ce am publicat azi!

aprilie 2021
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Română
English Română