© Copyright 2018 evenimentar.ro

Festival

Teknival de Cluj, cu locație secretă, găsit și luat la purecat de Polițiștii antidrog. Doi tineri din Arad, reținuți pentru 24 de ore

Publicat

în

Teknival-ul organizat în acest an în satul Macău, din comuna Aghireșu a fost spart marți seară de polițiștii anti-drog din Cluj. Aceștia au reușit o captură serioasă după ce au depistat mai mulți participanți care dețineau droguri de risc și mare risc, dar și alte substanțe psihoactive. Doi dintre tineri, de 21 și 23 de ani, din județul Arad, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Nouă participanți la festivalul „semi-secret” Teknival România 2018, organizat în această săptămână în satul Macău, de lângă Aghireșu-Fabrici, din județul Cluj, au fost prinși de oamenii legii cu droguri. Teknival-ul de Cluj a început duminică. Pentru că aveau asupra lor droguri de risc și mare risc, dar și substanțe psihoactive, doi din cei nouă, de 21 și 23 de ani, din Arad, au fost reținuți pentru 24 de ore. Tinerii depistați marți aveau între 18 și 27 de ani și veneau din județele Prahova și Arad.

Poliţiştii au ridicat 603 timbre cu LSD, 13 plicuri cu cannabis, 8 plicuri cu amfetamine, 3 comprimate ecstasy, 7 grindere, 4 cântare de precizie, 6 ţigări cu cannabis, 1.800 de lei şi 150 de euro. În urma controlului efectuat, au fost constatate infracţiuni de trafic şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi cei din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au acţionat sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, pentru prevenirea şi combaterea deţinerii şi consumului de droguri la festivalul de la Macău.

Teknival-urile, evenimente gratuite cu câteva zeci de mii de oameni

Teknival-urile sunt evenimente underground organizate în natură, în toată lumea, dar cu precădere în Europa. Acestea sunt axate în principal pe muzica free tekno. Fenomenul Teknival este, de fapt, un protest politic care are rădăcini în mișcări ca „Rave”, „UK Traveler” sau „Burning Man”. Intrarea la teknival-uri este gratuită. Numărul participanților diferă de la țară la țară și depinde de mai mulți factori: accesibilitate, condiții meteo sau reputație. Totuși, cele mai mari evenimente de gen adună și câteva zeci de mii de participanți și pot dura de la câteva zile la câteva săptămâni. Referitor la acest fel de evenimente, în avans sunt comunicate doar datele și line-up-ul. Locațiile evenimentelor nu sunt făcute publice decât cu 24 sau 48 de ore înainte. Cei interesați se înscriu printr-un e-mail trimis la o adresă comunicată. Zonele în care teknival-urile au loc sunt alese pe sprânceană, fiind vorba de locuri mai greu accesibile celor care nu și-au anunțat prezența.

Alimentară de droguri, descoperită în 2014

În 2014, la Teknival-ul organizat în apropierea localităţii Stăncilova, din judeţul Caraș-Severin, polițiștii timișoreni au reținut trei francezi care și-au transformat rulota în alimentară de droguri. Clienții stăteau la coadă pentru a-şi cumpăra substanțe interzise. Participanții la festival puteau alege între cannabis sau haşiş la 10 euro gramul, speed la 100 lei gramul, dar şi LSD în formă lichidă. O picătură de LSD era vândută cu sume între 40 şi 50 de lei. Drogul era livrat direct în ochii cumpărătorilor sau pe o bucată de staniol, ce urma să fie băgat sub limbă. Când poliţiştii de la Crimă Organizată au intervenit pentru a-i reţine pe pe cei doi bărbaţi şi o femeie din Franța, în vârstă de 30 de ani, au găsit în maşina acestora zeci de grame de haşiş şi cannabis, 45 flacoane de metadonă, 200 doze de LSD, dar şi peste 5.000 de euro. Cei trei au fost audiaţi la sediul DIICOT Timişoara şi reţinuţi pentru trafic și deținere de droguri de risc şi mare risc.

 

 

Regulile de bază ale teknival-urilor

– Respectă natura!

– Respectă-te pe tine însuți!

– Respectă-i pe ceilalți!

– Dacă nu vrei să-ți lasi câinele acasa, ai grija de el!

– Smart parking / Parcare cu cap

– Fii atent la info-urile party-urilor rave: păstreaza-le doar pentru tine și prietenii tăi!

– Ești responsabil pentru securitatea ta și a celorlalți! Dacă observi acte de violență, agresiuni, nu ezita să-ți oferi ajutorul!

– Nu distruge și nu fura echipamentele „sound system”-urilor!

– Răspândeste-ți empatia!

– Continuă să zâmbești, transmițând energie pozitivă și având atitudine pozitivă. Aminteste-ți că tu ești petrecerea!

Calendar de evenimente

  1. EXPOZIȚIE. Space in the City

    februarie 6 @ 10:00 am - mai 16 @ 8:00 pm
  2. EXPOZIȚIE. „Eroinele”

    februarie 11 @ 4:00 pm - martie 14 @ 7:00 pm

Vezi ce am publicat azi!

martie 2021
L Ma Mi J V S D
« feb.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Română
English Română