© Copyright 2018 evenimentar.ro

Festival

Totul despre Electric Castle 2018! Care sunt atracțiile și noutățile ediției din acest an. VIDEO SPECIAL de la EC, înainte de deschidere

Publicat

în

La doar câteva zile înainte ca Electric Castle (EC) să își deschidă porțile pentru public, evenimentar face o scurtă trecere în revistă a principalelor modificări făcute de organizatori și a atracților celei de-a șasea ediții a festivalului.

Evenimentar vă arată, într-un video, toate construcțiile de pe suprafața festivalului din acest an, la trei zile înainte ca festivalul de la Bonțida să fie deschis pentru public. Clipul a fost publicat sâmbătă și a avut ca scop prezentarea ultimului EC Session de dinaintea festivalului, găzduit de DJ-ul The Rabbit King, la Castelul Bánffy. De menționat că evenimentar a participat la una din sesiunile de muzică ale EC, de la Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou, Sălaj, eveniment despre care am scris AICI.

Video: Electric Castle

Așadar, putem trece la principalele momente muzicale ale EC 2018: Prima zi a festivalului îl va avea ca headliner pe Damian Marley, fiul legendei muzicii raggae, Bob Marley, lucru decis din cauza agendei de turneu a artistului. În a doua zi pe scenă va urca JP Cooper, care vine la EC după 3 ani de muncă de studio. Ziua de 20 iulie este aduce alte trei premiere pentru România: Mura Masa, Excision, pentru iubitorii de dubstep și trupa newyorkeză Son Lux, care aduce la Bonțida ultimul album, lansat cu doar câteva luni în urmă. În penultima zi de festival atracțiile principale sunt London Grammar, The Bloody Beetroots și Richie Hawtin. Momentul final al EC va fi punctat de show-ul artistei Jessie J, precum și de sound-ul alternativ semnat de Nothing But Thieves.

Dintre artiștii autohtoni de la Bonțida amintim: Subcarpați, Vița de Vie, Alexandrina & Band, Vunk, Class, Otherside sau OCS.

Deși suprafața festivalului va fi la fel de mare ca în 2017, 22 de hectare, organizatorii au pregătit mai multe activități pentru public. De asemenea, s-au făcut și câteva schimbări de locuri în materie de scene. Astfel, a dispărut scena The Roots, locul iubitorilor de muzică reggae, care a fost înlocuită de o activare a unuia din partenerii festivalului: Ciuc Dome of the New World. Mai mult, scena Dance Garden, care se afla în curtea Castelului Bánffy, pe locul scenei principale din primii ani, s-a mutat înspre poarta de intrare de la castel. Și locul în care vor avea loc activitățile din cadrul EC Sessions a fost schimbat, astfel, din cort, acestea se mută în interior, în fostul spațiu The Stables. EC Sessions vor găzdui în acest an discuții cu ONG-iști, jurnaliști sau influenceri din online. În programul festivalului a apărut și scena The Beach, care anul trecut a fost un proiect pilot, ascuns, aproape imposibil de descoperit de cei din festival.

Food court-ul Electric Castle va găzdui 30 de negustori de bunătăți, iar nu mai puțin de 40 de vendori vor popula zona de târg. În 2018, în cadrul proiectului Fashion Unplugged vor expune 30 de designeri români. Nu va lipsi celebra roată panoramică care anul trecut le-a oferit curioșilor o vedere deosebită asupra întregului festival. Toate acestea pot fi găsite pe harta EC din 2018.

 

Trebuie să notăm și câteva premiere pentru Electric Castle-ul din 2018:

– Modificarea „zilei 0” în zi cu drepturi depline, în care programul festivalului va fi complet;

– Prezența fostului Circ Globus din Capitală, care va avea 2-3 reprezentații pe zi;

– Prima prezență în România a brandului internațional de petreceri Elrow, din 19 iulie, de la scena Dance Garden, unde se vor face multe acrobații într-un spațiu cu instalații futuriste, într-o „călătorie psihedelică”;

– Realizarea zonei Quiet Camping, într-un loc mai retras din Bonțida;

– Amplasarea ECO Stage – o nouă scenă, alimentată pe jumătate din curent provenit de la panouri voltaice, care va fi amplasată în fața hipermarketului mobil Lidl;

– Două momente speciale dedicate ascultătorilor genului drum’n’bass: SunAndBass Takeover și Hospitality Night, din 20 și 21 iulie, de la Booha Mansion, respectiv Hangar Stage.

 

La festivalul din acest an se așteaptă aproximativ 200.000 de oameni, pe toate cele cinci zile de festival. În caz de ploi, locurile acoperite pregătite de organizatori vor putea adăposti 30.000 de persoane.

Programul festivalului poate fi consultat pe site-ul oficial.

Festivalul Electric Castle are loc în perioada 18 – 22 iulie la Castelul Bánffy din Bonțida, în județul Cluj. Anul trecut, evenimentul muzical a adus laolaltă 171.000 de participanți.

 

Citește și:

Electric Castle îl aduce headliner pe fiul lui Bob Marley, dar renunță la scena reggae

Română
English Română