© Copyright 2018 evenimentar.ro

Teatru

Un spectacol de la Teatru Maghiar din Cluj, premiat de trei ori în Ungaria

Publicat

în

Un spectacol de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj a câștigat trei mari premii în Ungaria, la cel mai important festival de teatru, cel de la Pécs. Este vorba despre piesa Rosmersholm”, de Henrik Ibsen, care, pe scena teatrului din Cluj, a fost pusă în scenă de regizorul Andriy Zholdak.

Cel mai important eveniment teatral din Ungaria, Național de Teatru de la Pécs, a avut loc în perioada 7-16 iunie, iar în competiția au fost alese paișprezece spectacole. Alegerea a fost făcută de scriitorul și dramaturgul János Térey și dramaturgul, actorul și regizorul János Regős a acordat trei premii pentru spectacolul „Rosmersholm”, jucat la Teatrul Maghiar de Stat Cluj. Piesa câștigătoare este scrisă de Henrik Ibsen și pusă în scenă de Andriy Zholdak. Astfel, clujenii au venit acasă cu premiile pentru Cel mai bun spectacol, Cea mai bună actriță în rol principal (Éva Imre) și Cel mai bun decor (Andriy Zholdak și Daniel Zholdak).

Prezent pe scenă pentru a ridica cele trei distincții, directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj, Gábor Tompa a ținut să amintească faptul că „Rosmersholm” a însemnat un proces de creație ce le-a dat actorilor ocazia de a-și reînnoi resursele artistice.

Premiile festivalului unguresc au fost acordate de un juriu format din opt membri: Zsófia Szamosi (actriță), Péter Trokán (actor), Lilla Falussy (dramaturg), Judit Csanádi (scenograf), Zoltán Rockenbauer (scriitor), István Szabó K. (regizor), Gábor Bóta (critic de teatru) și Zoltán Zsuráfszky (coregraf).

Română
English Română