© Copyright 2018 evenimentar.ro

Festival

VIDEO Electric Castle – Recomandările zilei V. Jessie J și Nothing but Thieves, cele mai așteptate nume de duminică

Publicat

în

48.000 de oameni au fost la Castelul Banffy pentru a lua parte la penultima zi de Electric Castle. Numele cele mai importante care au concertat sâmbătă au fost Kensington, The Bloody Beetroots, dar pot fi amintiți și românii de la Subcarpați. Duminică, cele mai importante nume ale festivalului sunt Jessie J și Nothing but Thieves.

Membrii trupei Kensington și-au început periplul la castel cu lecții de română, iar dacă pe parcursul concertului le-au mulțumit zecilor de mii de fani care au venit să îi asculte, până la final mulțumirile s-au transformat într-o declarație ce cu siguranță este reciprocă, un „Te iubesc!” spus românește întregului public. The Bloody Beetroots au fost una din surprizele serii. În penultima zi de festival, Subcarpați au demonstrat din nou faptul că o trupă din România nu trebuie să se simtă limitată de granițe.

Castelul Banffy în sine s-a dovedit a fi altă atracție a zilei, pe lângă momentele muzicale. Astfel, trupa islandeză Múm a făcut un tur al domeniului și al castelului. Cu toții s-au dovedit foarte interesați atât de istoria castelului în sine, cât și de legăturile familiei de foști guvernatori ai Transilvaniei cu istoria regiunii.

Capul de afiș al ultimei zile de petrecere de la castel este Jessie J. Fie că e vorba despre colaborarea cu alți artiști celebri, de concerte susținute cu ocazii precum Jocurile Olimpice sau jubileul reginei Elisabeta a II-a, despre numărul de piese ajunse no 1 sau despre implicarea în cauze umanitare și succes în televiziune, toate aceste posibile definiții i se potrivesc perfect artistei Jessie J, pe numele său real Jessica Ellen Cornish.

Chiar și debutul ei a fost unul neobișnuit, cu piesa „Do it like a dude”, scrisă inițial pentru Rihanna; piesa a ajuns însă primul ei single și primul no 1, făcând apoi parte dintr-un album de pe care nu mai puțin de 6 piese au ajuns în top 10 UK, în premieră absolută pentru Marea Britanie. În luna mai, ea și-a lansat primul album după 4 ani, ceea ce înseamnă că duminică, la 21:30, pe scena principală Electric Castle artista își va prezenta cele mai noi piese. Despre albumul său numit „R.O.S.E.”, Jessie J a spus că e vorba de un material extrem de personal, lansarea pieselor de pe acesta fiind lansate în patru etape.

Jessie J va fi urmată de un alt show destul de așteptat, semnat de Nothing but Thieves, una dintre cele mai tinere trupe din peisajul rockului alternativ. „Seniorul” trupei are doar 25 de ani. Nothing but thieves vin la castel cu piese de pe al doilea lor album, „Broken Machine”, lansat anul acesta și cu care până acum au avut parte de concerte sold-out în nu mai puțin de 10 țări.

Line-up-ul zilei este completat de o ofertă generoasă de nume mari, care să facă ultima zi de Electric Castle cu adevărat un punct culminant, dintre care îi amintim pe Quantic, Dubioza Kolektiv, Tchami, San Holo și mulți, mulți alții.

Pentru cei care își doresc ca distracția să nu se oprească, muzica și petrecerea vor continua până luni dimineață la ora 7 la Booha Mansion, în inima Electric Castle, și până la 9 dimineața pe scena Telekom Electronic Beats. Ultimul autobuz va pleca din Bonțida spre Cluj luni la ora 13, cu opriri în Piața Mărăști și la Sala sporturilor.

Programul zilei de duminică poate fi consultat în imaginea de mai jos.

Română
English Română